TIRSAN, BP'ye tanker üretti

TIRSAN, BP'ye tanker üretti

Tırsan Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Salih Arısüt, "BP Avrupa'nın açtığı ihaleye dünyanın dört bir yanından tanker üreticileri katıldı....

Tırsan Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Salih Arısüt, "BP Avrupa'nın açtığı ihaleye dünyanın dört bir yanından tanker üreticileri katıldı. İhaleyi kazanarak BP Petrolleri AŞ için 10 adet yarı römork ile 5 adet kamyon üstü tanker ürettik" dedi. Arısüt aynı zamanda Tırsan'ın, BP Türkiye ile hizmet sözleşmesi imzaladığını da belirterek, 6 yıl boyunca araçların bakım ve onarımını da gerçekleştireceklerini kaydetti. BP Türkiye için ürettikleri aracın ADR standartlarının da üstünde olduğunu vurgulayan Arısüt, Türkiye'de bir yenilik olarak eliptik dizayn üretimi yaptıklarını kaydetti. Arısüt, "BP için özel olarak geliştirdiğimiz eliptik tankerleri Almanya TÜV Süd'den tip onayı alarak imal ettik. ADR standartlarına göre araçlar tek bombeli olması gerekirken biz güvenliği artırmak için çift bombeli ürettik. BP'nin hassasiyetle üzerinde durduğu çevre, insan ve emniyet faktörlerini içeren tüm tasarım ve ekipmanları kullandık" diye konuştu.

 

Rusya'dan 570 adet araç siparişi

Tırsan Grubu, ayrıca Türkiye'nin en hafif ağır ticari aracı Megalight'ı üretti. Aracın boşken akaryakıt tasarrufu sağladığını ve aynı zamanda daha fazla yük taşıma imkanı yarattığını ifade eden Tırsan Genel Müdür Yardımcısı İffet Türken, treyleri 2 ton hafiflettiklerini söyledi. Türken, ürünü piyasaya kısa bir zaman önce çıkarmalarına rağmen yaşanan global finansal krizin etkisiyle firmaların maliyetlerini düşürmek için bu ürüne ilgi gösterdiklerini vurguladı. Megalight'ı ihraç etmek için geliştirdiklerini belirten Türken, "Rusya'dan 570 adet Megalight siparişi aldık. Firmalar, bu yeni ürünle hem araç boşken akaryakıt tasarrufu sağlayacak hem de daha fazla yük taşıma imkanına kavuşacak. 2009 yılında Megalight'ın büyük bir talep görmesini bekliyoruz" dedi. Uzun ve geniş kapsamlı AR-GE çalışmalarının sonucunda geliştirdikleri Megalight'ın 7,2 ton olan ağırlığını 5,2 tona düşürdüklerini belirten Türken, Rus firmaya 570 adet Megalight'i  2010 yılına kadar üreteceklerini anlattı. 2009 yılı sonuna kadar bu firmaya 141 adet teslimat yapacaklarını dile getiren Türken, iç pazarda da verimlilik sağlamak isteyen firmaların ürüne talep gösterdiğini bildirdi. Türken, Batı ve Doğu Avrupa ile Baltık ülkelerinden de siparişlerin geldiğini ifade etti.

 

AR-GE merkezi için lisans başvurusu yaptık

Yeni kurdukları AR-GE merkezinin ilk meyvesinin Megalight olduğunu ifade eden Türken, Tırsan'ın uzun yıllardır ürün geliştirme konusunda güçlü bir yapısı olduğunu söyledi. Türken,  "Avrupa'nın en geniş ürün gamına sahip treyler üreticisiyiz. Her müşterimizin ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapıyoruz" diye konuştu. 2008'de çıkan AR-GE Yasası'nın ardından AR-GE merkezlerinde 10 kişiyi daha istihdam ettiklerini söyleyen Türken, AR-GE Yasası'nın ardından lisans başvurusu yapan 29 şirketten birinin Tırsan olduğunu ifade etti. 63 kişilik bir AR-GE ekibine sahip olduklarını kaydeden Türken, bu ekipte 56 mühendisin görev aldığını söyledi. Türken, AR-GE merkezinde yapılan kapsamlı çalışmalarla geliştirdikleri yeni şasi teknolojisiyle yüzde 100 çelik güvenliğine sahip araç ürettiklerini vurguladı.

Daha fazla yük taşıma imkanı

Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları kapsamında karayollarında ağırlık kontrollerinin 2007 yılından bu yana artırıldığına dikkat çeken Türken, 2008'in ilk 11 ayında Türkiye'de yükleme kurallarına uymayan araçlara 80 milyon YTL'lik ceza kesildiğini söyedi. Treyleri 2 ton hafifleterek firmalara 2 ton daha fazla ürün taşıma imkanı sağladıklarını kaydeden Türken, "Megalight ile su, meşrubat, uluslararası taşımacılık yapan firmalar ve bölünemeyen yüklerde daha fazla yük taşıma imkanı olacak" diye konuştu.

DÜNYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.