TIR Şoförleri Ölüyor Devlet Seyrediyor!

TIR Şoförleri Ölüyor Devlet Seyrediyor!

Taşımacılık ve lojistik sekötörü işkollarında işçi ölümleri yoğunlaşıyor. Bu sektörde sendikal hareketler yok denecek kadar az. Özellikle ulaşım, lojistik sektöründe uzun yol şoförleri ağır iş koşulları nedeniyle iş cinayetlerine kurban veriliyor.

Aracı içinde yük taşırken hayatını kaybeden sürücüler iş kazası değil, sıradan bir trafik kazası gibi gösterilerek şoförlerin ölümleri iş cinayeti olarak gösterilmiyor aileler mağdur. TIR Şoförleri taşımacılık ve lojistik kolunda bakanlığın uzun yol şöferlerinin ölümü ve ailelerin durumu ile ilgili çalışma yapılması isteniyor. Çok sayıda mağdur olduğu iddia ediliyor.

TIR ŞOFÖRLERİ YOLDA  YÜK TAŞIRKEN HAYATINI KAYBEDİYOR RUTİN KAZAYMIŞ GÖRÜNTÜSÜ VERİLİYOR

Taşımacılık ve lojistik sektöründe iş kazaları perdeleniyor. Aracı başında yük taşırken hayatını kaybeden TIR şoförleri, iş kazası değil, adi trafik kazası gibi gösterilerek bu iş cinayetlerine perde çekiliyor. Büyük lojistik şirketleri bu şekilde hayatını kaybetmiş TIR şoförü mezarlığı gibi. Şoförler geriye doğru araştırma yapıldığında dehşet rakamlarıyla karşılaşılacağını söylüyor.

TIR ŞOFÖRÜ CİNAYETLERİ NASIL PERDENİYOR?

Uzun mesafeler alan TIR şoförleri baskı altında, günlerce uykusuz yük yetiştirme kaygısı içinde. TAKO'ları hiçe sayan uygulamara zorlanıp yasak olduğu halde araç kullanması isteniyor. Kaza yapan şoför iş kazası değil normal kaza gibi gösterilen bu kazalarda hayatını kaybeden TIR şoförlerinin aileleri de mağdur oluyor.

SGK'NIN YEREL BİRİMLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİALAR VAR!

SGK ve Bakanlığın denetimlerinin yetersiz olduğunu iddia eden TIR sürücüleri ulaştırma sektöründe iş cinayetlerinin nasıl perdelendiğini anlattı. Yerel bazı SGK müdürlüklerinin de bu şirketlerle ortak hareket ederek çalışanın değil şirketlerin yanında yer aldıklarını, bazı kişilerin bu firmalarla maddi ilişki içinde olabileceği iddia ediliyor.

AĞIR İŞ YÜKÜ NEDENİYLE KAZA YAPAN ŞOFÖRLER İŞTEN ÇIKARILIYOR

Mağdur TIR şoförleri özellikle yurt dışında geçirdikleri kazalar nedeniyle de çok sıkıntı çekiyorlar. Ağır iş koşulları nedeniyle kaza geçiren TIR şoförleri işten çıkarılıyor. TIR sürücüleri fazla mesafe katetmeye zorlanıyor. Büyük mağduriyetler yaşanıyor. Kaza yapan şoförlerden bazıları kendilerine senet imzalattırıldığı ve bu senetler nedeniyle çalışmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

YURT DIŞINDA KAZA GEÇİREN ŞOFÖRLER HAKLARINI ALMAK İÇİN 10 YIL İÇİNDE HUKUKA BAŞVURABİLİR

Hukukçular yurtdışında geçirilen iş kazası nedeniyle TIR soförlerinin işverene karşı açacağı tüm davalarda zaman aşımı süresinin 10 yıl olduğunu bu şekilde mağdur edilen herkesin hukuka başvurup kendisini mağdur eden şirketlere dava açabileceğini belirtiyorlar. Hukukçular TIR şoförlerini iş kazasından dolayı şirketlere maddi ve manevi tazminat davası ile işçilik haklarıyla ilgili dava açabilecklerini belirttiler.

TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE SENDİKAL HAREKETLER BASTIRILIYOR

Uzunyol sürücüleri taşımacılık ve lojistik sektöründe sendikal hareketlerin bastırıldığını bu kadar büyük istihdama rağmen taşımacılık ve lojistik sektöründe sendikal üyeliklerin olmayışını işverenlerin korku politikası uygulamasına bağladı ve sendikaları göreve davet etti. TIR şoförleri sendikaları şirketlerde tespit yapmaya davet etti.

GÜMRÜKLERDEKİ YOLSUZLUĞUN SEBEBİNİ DEVLET İYİ ARAŞTIRMALI

Gümrüklerdeki yolsuzluklara da değinen TIR şoförleri bu yolsuzlukların önüne geçilemeyeğini çünkü taşımacılık ve lojistik kolunda kuralları aşmak için rüşvet fonları olduğunu iddia ediyorlar. Eğer gümrüklerdeki yolsuzluğun önüne geçilmesini isteniyorsa öncelikle antrepoların, depoların ve lojistik firmalarının sıkı denetime tabi tutulması gerektiğini belirtiyorlar.

TIR şoförlerinin yurtdışı trafik cezaları ile ilgili de çok ağır iddiaları bulunuyor! Bu iddiaları maddi delillendirme olduğu takdirde buradan yayınlayacağız!

http://www.34volt.com/

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.