“TIR kuyruklarını sıfırladık, kısa süreli yoğunluklar normal”

“TIR kuyruklarını sıfırladık, kısa süreli yoğunluklar normal”

Bulgaristan Turizm Bakanı Ilin Dimitrov, Bulgaristan sınırındaki TIR kuyruklarına ilişkin “Artık eskisi gibi bir kuyruk yok. Eskiden TIR kuyrukları 30 kilometreye kadar uzanıyordu. Bu sorunu çözerek, sıfırladık” diye konuştu.

İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İş ve Yatırım Forumu’na katılan Bulgaristan Turizm Bakanı Ilin Dimitrov, Bulgaristan sınırındaki TIR kuyruklarına ilişkin soruya “Artık eskisi gibi bir kuyruk yok. Eskiden TIR kuyrukları 30 kilometreye kadar uzanıyordu. Bu sorunu çözerek, sıfırladık. Geliştirdiğimiz çözümler Türkiye ve Bulgaristan’ın inisiyatifi ile oldu. Unutmamalıyız ki, Bulgaristan Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı. En fazla ticaretin de bu bölgeye yapıldığı düşünüldüğünde kısa süreli yoğunluklar normal. Ancak eskisi gibi uzun süreli bekleyen TIR kuyrukları olacağını düşünmüyoruz” cevabını verdi.

“Çok girişli vize sürecini başlattık”

Bulgar Turizm Bakanı, karşılıklı vize ile ilgili de şu bilgilere yer verdi:

“Bulgaristan Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülke. Biz de komşumuz ve dostumuz olan Türkiye’yi vizesiz kabul etmek isteriz. Ancak AB’nin yükümlülüklerini uygulamak durumundayız. Almanya, İspanya, Romanya gibi ülkeler için şartlar neyse bizim için de geçerli. Yapabileceğimiz tek şey bu süreci olabildiğince hızlandırmak. Başka bir fikir de çok girişli vizeyi uygulamak. Bu doğrultuda bir diyalog başlattık. Süreçle ilgili AB tarafına da rapor veriyoruz. Olabildiğince en kısa sürede çok girişli vizeyi hayata geçirmek istiyoruz. Türkiye bizim çok önemli bir partnerimiz. Hem iş insanlarının hem de Türk turistlerin ülkemize sorunsuz seyahat edebilmelerini amaçlıyoruz.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.