Ticari filolar, tamamen elektrikli E-Transit ile büyüyor

Ticari filolar, tamamen elektrikli E-Transit ile büyüyor

Ford Otosan Fabrikası’nda üretilen Avrupa’nın en güçlü, Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracı Ford E-Transit, ticari filolara değer katıyor. Operasyonlarını 0 emisyonlu araçlarla geliştirmek isteyen 13 firmaya Ford E-Transit araçları teslim edildi.

Gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan Ford Otosan’ın, batarya montajı dahil elektrik enerjisinin tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Gölcük Fabrikası'nda ürettiği Türkiye’nin ilk tam elektrikli hafif ticari aracı E-Transit, filoları genişletiyor.

Hızla yükselen e-ticaret ve çevre dostu mobilite trendine yönelik ihtiyaçlardan yola çıkan Ford Otosan’ın %100 elektrikli hafif ticari aracı E-Transit, filolarını çevre dostu elektrikli araçlarla büyütmek isteyen enerji dağıtımından kargo dağıtımına, eğitim hizmetlerinden tüketim ürünlerine kadar birçok sektörde 13 firmanın filosuna katıldı

Özgür Yücetürk: Ticaretin geleceğine yön vermeyi sürdüreceğiz.

Ford Türkiye İş Birimi Lideri Özgür Yücetürk, “Kocaeli fabrikalarımızda ürettiğimiz Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit ile müşterilerimizin operasyonlarına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim için filo müşterilerimizin verimini artırmak, iş ortaklarımızla birlikte değer yarattığımız uzun vadeli iş birlikleri kurmak çok değerli. Mühendislik ve Ar-Ge becerilerimizle paydaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi ürün ve teknolojileri geliştirmeye devam edeceğiz. Ticaretin geleceğine yön vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yücetürk, “E-Transit, Ford markamızın global iş modeli Ford Pro sisteminin ilk araçlarından. Profesyonel ticari araç müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayan Ford Pro, ticari araçlar için yazılım, şarj, servis ve finansman hizmetlerini bir arada sunuyor. Böylelikle filoların çalışma sürelerinin maksimum seviyede olmasına ve toplam işletim giderlerini azaltmaya yardımcı oluyor” diye konuştu.

Dayanıklı, fonksiyonel, güvenli

Ford Otosan’ın elektrifikasyon yolculuğunda önemli bir adım olan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit, dayanıklılık ve fonksiyonellikten ödün vermeden, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlandı.

Sınıfının en güçlüsü olan arkadan çekişli motoruyla çabuk hızlanma sağlayan Ford E-Transit, 135 kW ve 198 kW güç üreten elektrikli motor seçeneklerine ve 15.1 metreküpe varan yükleme alanına sahip.

E-Transit’te hem AC hem de DC hızlı şarj özelliği bulunuyor. Böylece AC şarj ile yaklaşık 8,2 saatte yüzde 100 şarj olabilirken 115 kW DC Hızlı şarj özelliği ile de 34 dakika içinde yüzde 15’ten yüzde 80’e kadar şarj gerçekleştirebiliyor.

Kapsamlı sürücü destek sistemleri paketiyle bağımsız araç güvenlik değerlendirme kuruluşu Euro NCAP tarafından ticari araçlar alanında Altın Ödüle layık bulunan Ford E-Transit’in sunduğu sürücü destek teknolojileri arasında Yaya Algılama özellikli Çarpışma Önleme Yardımı, Trafik Levha Tanıma özellikli Akıllı Adaptif Hız Kontrolü, Şerit Takip Uyarılı ve Yardımlı Kör Nokta Bilgi Sistemi, 360 derece kamera ve Geri Manevra Fren Desteği yer alıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.