THY'ye mahkemeden kötü haber

THY'ye mahkemeden kötü haber

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi ile 24. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayarak greve giden Hava-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada,...

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi ile 24. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayarak greve giden Hava-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, THY Yönetim Kurulu'nun yasa dışı grev kırıcılığı yaptığının mahkeme kararı ile belirlendiği öne sürüldü.

Hava-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 5. İş Mahkemesi'nin 8 Temmuz'da görülen duruşmasında, "Greve katılan işçilerin yerine başka işçi çalıştırıldığını belgeleyen bilirkişi raporu sonucunu değerlendirerek, greve katılan işçiler yerine başka işçi çalıştırılamayacağından, başka işçi çalıştırılmasının İhtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına ve sataşmanın bu şekilde önlenmesine karar vermiştir" şeklinde karar alındığı ifade edildi.

Açıklamada, THY Yönetimi'nin, Kamu Aydınlatma Platformu ve Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı özel durum açıklamalarında kamuoyunu ve hissedarları yanılttığı iddia edilerek, "İstanbul 5. İş Mahkemesi, talebimiz doğrultusunda, THY A.O'nın avukatının huzurunda, 8 Temmuz 2013 tarihinde, tespit, sataşmanın önlenmesi ve bu konuda ihtiyati tedbir kararı vermiştir" denildi.

THY A.O işvereninin ihtiyati tedbir kararı doğrultusunda hukuka uygun işlem yapmak zorunda olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede; 6356 sayılı yasanın 65. maddesine göre, grev ve lokavt dışı tespit edilen işçilerin üretime ve satışa yönelik işlerde çalıştırılmasının derhal durdurulmasını, grevin başladığı 15 Mayıs 2013 tarihinden sonra işe alınanların çalıştırılmasının derhal durdurulmasını, greve katılmayıp çalışmasına devam eden işçilerin sadece eski işlerinde görevlendirilip greve katılanların görevlerinde çalıştırılmasının derhal durdurulması, grevdeki işçilerin işlerinin bir başka havayolu firması (Sun Express Jet Airways) işçileri ile yaptırılmasına son verilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu konuda THY A.O Yönetimini, sendikal hakları tanıyarak, müzakerelerle toplu iş sözleşmesini imzalayarak, grevin çalışanlar-şirket ve ülke menfaatleri çerçevesinde iş barışı huzuru sağlanarak sonuçlandırılması için bir kez daha masaya davet ediyoruz."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.