THY'den 550 milyon dolarlık bakım merkezi

THY'den 550 milyon dolarlık bakım merkezi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 550 milyon dolar maliyetle yapılan Türk Hava Yolları Havacılık Bakım Onarım Merkezi’ni...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 550 milyon dolar maliyetle yapılan Türk Hava Yolları Havacılık Bakım Onarım Merkezi’ni (HABOM) açtı. Başbakan Erdoğan, iki aşamadan oluşan bu yatırımın tüm finansmanın THY öz kaynaklarıyla karşılanmış olmasının önemli olduğunu belirterek, “Toplam 3 bin 100 kişinin çalışacağı, yılda 500 milyon dolar ciro elde edilmesi beklenen bu tesisle, ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa, yeni bir dönem açılmış oluyor. Bu tesisin hizmete girmesiyle Türkiye artık uçak bakım onarım ve tasarımda da iddialı bir konuma yükselmiş oluyor” dedi.

“12 yıl önce yola çıkarken ‘Hava yolunu halkın yolunu yapacağız’ dedik. Çünkü uçaklarla seyahat etmek ülkemde her vatandaşımın imkanı değildi” diye konuşan Erdoğan şunları söyledi: “Bu şartları oluşturmak, geliştirmek kolay olmadı. Malum 26 havaalanımız vardı ama şimdi 52 oldu. Bu ağ daha da genişleyecek. Dolayısıyla benim vatandaşım evinden arabasına, taksiye bindiği zaman yarım saatlik bir mesafede en uzak bir yerde havaalanına ulaşabilir hale gelecek. Bu, ‘vakit nakittir’ noktasından, zamanın en iyi şekilde değerlendirildiği dünyamızda Türkiye’nin yakaladığı bir nokta olacaktır.  Eski Türkiye’de hava yolu ulaşımı ayrıcalıklı, gelir seviyesi yüksek kesimlerin kullandığı bir lükstü. Bugün lüks otobüs firmalarını fiyatıyla uçakla yolculuk yapılıyor.”

ŞANIMIZ ARTIYOR

Açılan HABOM’da sadece THY uçaklarının bakım onarımının yapılmayacağını kaydeden Erdoğan, “30 ayrı ülkenin uçakları da burada bakım onarıma girecek. Belki ilerde daha da artacak. Bu sizi merkezileştiriyor, buranın bir cazibe merkezi olmasını arttırıyor. Bütün bunlar Türkiye’nin dünyadaki şanını arttırıyor. Büyük ülke olmak böyledir. Yeni Türkiye böyle inşa edilecek” diye konuştu.

65 yaşa uçuş indirimi kalktı

TÜRK Hava Yolları (THY) 65 yaş üstü yolcular için yaptığı indirimi kaldırdığını bildirdi. THY daha önce bu yaş grubuna yüzde 25 indirim yapıyordu. THY, söz konusu indirim uygulamasını sonlandırdığını resmi web sitesinde yayınladığı açıklamayla duyurdu. Daha önce, 65 yaşından gün almış tüm yolcular için, ‘Pasaport, 2014 ehliyet sonuçları, nüfus cüzdanı veya evlilik cüzdanı fotokopileri ile çağrı merkezimizden yardım alarak uygun fiyatlı uçak biletlerini satın alabilirler’ duyurusunun bulunduğu sitede, ‘İç hat uçuşlarda 65 yaş ve üstü yolcularımıza sunduğumuz indirimli bilet hakkı 23 Haziran itibarıyla kaldırılmıştır’ ifadeleri yayınlandı.

Açılışa eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile 17 Aralık sonrası istifa eden bakanlar Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar da katıldı.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.