THY iptallerde parayı gösterip mil’e razı etmeye çalışıyor

THY iptallerde parayı gösterip mil’e razı etmeye çalışıyor

Bugünlerde birçok yurttaşımızın maruz kaldığı bilet iptali sorununu ilk elden test ettik. Türk Hava Yolları’ndan aldığımız bileti “o tarihte uçuş olmadığı için” iptal etmek istediğimizde bakın nelerle karşılaştık. Başımıza gelmez demeyin ve lütfen okuyun!

Sinop’un güzel ve modern bir Karadeniz şehri olduğunu duyar, çok merak ederdim. Bu cümleden hareketle aylar önceden Sinop’a Türk Hava Yolları’ndan eşim ve benim adıma 14 Mayıs 2020 tarihi için bilet aldım.

Daha sonraki gelişmeler herkesin malumu. Mart ayında Koronavirüs vakalarının Türkiye’ye de gelmesiyle hevesimiz kaçtı ama yine de umutla bekliyorduk. Bugün, THY’den aşağıdaki mesajı aldım.

thy-mesaji-002.jpg

Hemen gereğini yapmak için linke tıklayıp siteye girdim. Bayrak taşıyıcı kurumumuza olan saygım ve sevgim nedeniyle bundan sonraki aşamaları yorum katmadan sırasıyla anlatacağım:

thy1-002.jpg

Giriş yaptım. Seçenekler: Uçuşu iptal et ve Uçuşu değiştir şeklindeydi. Salgının bu yıl bizim için seyahat yapmamızı imkansız hale getirdiğine karar vererek UÇUŞU İPTAL ET seçeneğini tıkladım. Karşıma aşağıdaki ekran çıktı:

thy2-001.jpg

İnanın THY’nin bu işten ne kadar zarar ettiğini düşünerek ve içim kan ağlayarak paramı geri almak düşüncesiyle İPTAL EDİLECEK TUTARI HESAPLA butonuna tıkladım.

thy3-001.jpg

Fakat o ne ! Para iadesi ile ilgili seçenek yok olmuş tek seçenek olan miles seçeneğine kalmıştım. Yani yukarıda ne kadar LÜTFEN İADE ALMAK İSTEDİĞİNİZ YÖNTEMİ SEÇİNİZ yazsa da, yalnızca miles seçeneğiyle muhatap bırakılmıştım.

Bana sunulan tek seçeneği inceleyince uyanıklıkta dünya şampiyonluğunu kimseye bırakmayacakTürk genlerim beni harekete geçirdi. Olacak şey değildi, benim ödediğim 519 liraya karşılık “SAFTİRİK” THY, bana 7.000 mil öneriyordu ve sol altta da göreceğiniz üzere her 1.000 milin 30 dolar olduğunun altını çiziyordu. Tabi, hemen hesabımı yaptım sonuçta 210 dolara (yaklaşık 1.470 Türk Lirası) denk gelen mil sahibi oluyordum. Tam onaylarken, benden daha az uyanık olan eşim “Dur hemen atlama, bir düşünelim” dedi. “Bunda düşünecek ne var” bakışlarıyla her saygılı Türk erkeği gibi onayı erteledim.

BAKIN 7 BİN MİL İLE NELER ALABİLİYORMUŞUM?

Aradan biraz süre geçtikten sonra, bana bu kadar cömert davranan THY’nin önerisiyle neler kaçırdığımı görmek için https://tr.shopandmiles.com sitesine girdim. İşte 7 bin mil ile alabileceklerim:

thy-miles.jpg

800 mil daha üste verip mağazalarda 175 liraya satılan saç kurutma makinesine sahip olabiliyorum.

thy-miles3.jpg

Ya da 284 mil daha fazla verip, www.hepsiburada.com  da 219 liraya satılan ayıcığı alabiliyordum.

Türk Hava Yolları’nın değerli yöneticileri de, bizim gibi sıradan bir vatandaş olarak girip durumu test edebilir. Bu durum ülkemizin bayrak taşıyıcısı havayolu şirketimizin kurumsal kimliğine hiç yakışmıyor. Sorunun bir an önce düzeltilerek benim gibi birçok kişinin mağduriyetine son verileceğine inanıyorum.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum