THY, ACT'den iki 747 kargo uçağı daha kiralıyor

THY, ACT'den iki 747 kargo uçağı daha kiralıyor

Türk Hava Yolları, bir süredir artan kargo talebiyle birlikte Boeing 747-400F tipi büyük kapasiteli uçaklar kiralıyor. ‘Wet lease’ olarak adlandırılan operasyon ile ekipleri ile birlikte kiralanan uçaklar, THY’nin kargo kapasitesini artırıyor.

Halen THY’de biri ACT’den diğer ikisi de Amerikan Kalitta şirketinden olmak üzere toplam 3 adet 747-400F kargo uçağı bulunuyor. Alınan bilgiye göre yıl başından itibaren Kalitta ile anlaşma sona erecek.

Bu uçakların yerine THY yeniden ACT ile masaya oturdu. İki uçak daha kiralandı. Böylelikle ACT’nin THY’ye kiraladığı uçak sayısı 3’e çıktı.

THY ACT ile ilk anlaşmayı 2016’da yapmıştı. Ancak Ocak 2017’de ACT’nin 747 uçağı Bişkek’e iniş sırasında düştü. Olayda uçakta bulunan 4 mürettebat ile yerde 21 kişi hayatını kaybetti. Bu anlaşma sonrasında THY kiralama operasyonunu durdurmuştu.

ACT ile tekrar masaya bu yıl oturuldu. Yapılan anlaşma ile ilk uçak Haziran ayında THY adına uçmaya başladı. Ancak bu uçuşlar TK kodu ile değil, ACT’nin kendi uçuş koduyla gerçekleştiriliyor.

KOKPİT AERO

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.