THK, Airbus Helicopters ile anlaşma imzaladı

THK, Airbus Helicopters ile anlaşma imzaladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan ILA Havacılık Fuarına Türkiye damgasını vurdu. Fuara katılan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım,...

Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan ILA Havacılık Fuarına Türkiye damgasını vurdu. Fuara katılan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye’de yapılacak maden ve doğalgaz arama çalışmalarında kullanılmak üzere Airbus firmasının ürettiği EC 225 tipi helikopterlerden almak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

İmza törenine yabancı basının ilgisi de yoğun oldu. Helikopterler alındığı takdirde özellikle deniz tabanında yapılacak maden ve doğalgaz arama çalışmalarında kilit rol oynayacak. Halen sağlık bakanlığı tarafından verilen ambulans helikopter hizmetini 17 helikopterle sürdüren THK’nın kısa zamanda sağladı büyük başarı Almanya havacılık otoriteleri tarafından takdirle karşılandı. Airbus firmasının yetkilileri bu başarıyı yerinde görebilmek için THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ile Türkiye’de görüşmek için randevu talep etti

GAZ VE PETROL ARAMA FAALİYETLERİNE HELİKOPTER DESTEĞİ

Airbus Helicopters ile imzalanan iyi niyet anlaşmasıyla yeni bir faaliyetin başlangıcının yapıldığını ifade eden THK Başkanı Osman Yıldırım, “Üç tarafı denizlerle kaplı Türkiye’nin güneyinde, doğusunda, batısında çok önemli petrol ve gaz yatakları vardır. Türkiye’nin de petrol ve gaza ihtiyacı vardır. Ülkemizin denizlerinde gaz ve petrol arama faaliyetleri sürmektedir.

Bunlardan birisi de İskenderun’da Akdeniz’de yapılmaktadır. Biz burada yapılan faaliyetlere helikopter desteği veriyoruz. Bunun artarak ülkemizde yeni platformlar kurulacağını, denizlerde yeni gaz ve petrol sahalarının olacağını düşünerek helikopter teminiyle ilgili Airbus ile çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Bugün atacağımız imzayla da bir iyi niyet mektubu imzalıyoruz. Bunun anlamı da şu; Airbus’ın helikopterleri özellikle denizdeki gaz ve petrol aramalarında oradaki istasyonlara, platformlara, orada bu faaliyeti yürüten mühendislere, teknisyenlere ve yöneticilere hizmet sunmak için çok uygun.

Çünkü her türlü hava şartında uçabiliyor, her türlü bu platformlara ulaşarak oradaki insanları destekliyor. Türk Hava Kurumu olarak bizim de desteğimizle platformların her birinde gaz ve petrol çıkacağını ümit ediyoruz. Ülkemize hayırlı olsun diyoruz. Çünkü bu ekonomimize ve insanlarımızın hayat standartlarının yükselmesine çok büyük katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

Enerji alanında büyük oranda dışa bağımlı olan Türkiye’nin bu yönde çok büyük paralar harcadığına dikkat çeken Yıldırım, “Dışarıya giden para ne kadar azalırsa ülkenin ekonomisinin ve hayat standartlarının yükselmesi de o kadar iyi olacaktır. Ben, bunu sağlayan ülkemize ve devletimize, milletimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Türkiye petrollerine de başarılar diliyorum. Onların yapacağı her türlü faaliyetin içerisinde olmak istiyoruz.

Onun için de bugün Airbus Helicopters ile güzel bir iyi niyet anlaşması imzaladık. Tabi bu anlaşma helikopteri aldık anlamına gelmez ama gerçekten dünyanın en iyi helikopterlerini ürettiklerine inanıyorum. Onun için de biz bu anlaşmayı imzaladık. İnşallah kısa sürede bu helikopterleri de bünyemize katarak ülkemize yeni hizmetler sunmanın onur ve gururunu yaşayacağız. Denizlerde petrol ve gaz arama tekrar ülkemize hayırlı olsun diyorum. Bu yapılan işin de gerçekten hem dünyaya hem ülkemize, hem Avrupa’ya çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

AMBULANS HELİKOPTER HİZMETİ

THK’nın Türkiye’nin her bölgesinde acil durumlarda insanlara yardım etmek için ambulans helikopter aldığını belirten Yıldırım, “Bilindiği gibi Türk Hava Kurumu 2013 yılında ambulans helikopter faaliyetini başlattı. 5 helikopterle 12 Ağustos’ta başlangıcını yaptığımız faaliyetimizi şimdi 19 helikopterle sürdürüyoruz. 19 helikopterin 17’sini Airbus helikopterden temin ettik. Gerçekten onlarla çok güzel işbirliğimiz var.

Bugün Türkiye’de 17 bölgede Türk Hava Kurumu’nun 17 adet helikopteri, 2 tane de yedek olmak üzere 19 helikopteriyle ambulans helikopter hizmeti verilmektedir. Bu hizmetler verilirken halkımıza gerçekten büyük bir hizmet sunmanın onur ve hizmetini yaşıyoruz. Bunun için aynı zamanda, böyle bir imkânı ve kabiliyeti Türkiye’ye kazandırdıkları için hükümetimize gerçekten teşekkür ediyoruz. Ben bunu Türkiye’nin çağdaş dünyayı yakalamasında en önemli faaliyetlerden biri olarak görüyorum. Bunda da hükümetimizin gerçekten çok büyük katkısı ve desteği olmuştur. Özellikle Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Airbus Helicopters firmasının en önemli müşterilerinden birisi olduğunu kaydeden Yıldırım, “Çünkü 17 tane helikopterin bünyemizde olması bu 17 helikopterlik organizasyonun bir yıldan kısa bir sürede hem helikopterlerin temin edilmesi, arkasından bunların ülkemizde eğitimlerinin tamamlanması, yine bu helikopterlerin bakım yapacak kabiliyetinin Isparta’da kazanılmış olması gerçekten çok önemli. Çok hızlı bir şekilde havacılığa yakışır ve yaraşır bir şekilde sağlanmıştır. Bunda da Airbus Helicopters’e, özellikle yöneticilerine ayrıca çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GECE DE AMBULANS HELİKOPTER HİZMETİ VERMEK İSTİYORUZ”

THK’nın faaliyetlerinin burada kalmayacağını ifade eden Osman Yıldırım, “Şimdi helikopterlerimizden 8 tanesine gece görüş kabiliyeti kazandırarak ülkemizdeki insanlarımıza gece de ambulans hizmeti vermek istiyoruz. Tabi bu verilen hizmet yalnız Türk insanı için değil. Biliyorsunuz Türkiye çok önemli bir turizm merkezlerinden birisidir. Burada da hükümetimizin verdiği destekle biz ülkemize misafir olarak gelen turistlerimize de sağlık ambulanslarımızla onlara da yine hizmet veriyoruz.

Onların da ülkemizde misafir olduğu sürece konforlu bir yaşam sürmelerini, hayati bir tehlikelerinin olmamasını ve onların da daha rahat bir yaşam sürmeleri için Türk Hava Kurumu olarak biz büyük bir faaliyette bulunuyoruz. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.

Bu gece görüş gözlüklü helikopterlerle ülkemize bu hizmeti vermekten gurur duyuyoruz. Bunun bir başka anlamı var. Bu dünyada özellikle sivil organizasyon yapan dördüncü ülke olduk ve bunun gururunu yaşıyoruz. Gerçekten bu faaliyet çok çok önemli. Devletinin, milletinin Türk insanına ne kadar önem verdiğinin çok güzel bir göstergesi olarak özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

airnewstimes

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.