Tesla, Araçlarında’ Kendi Kendine Sürüş’ Özelliğini Kaldırdı

Tesla, Araçlarında’ Kendi Kendine Sürüş’ Özelliğini Kaldırdı

Birçok markanın kullandığı yarı otonom sistemler markalar tarafından tek tek kaldırılmaya başladı. Bu bağlamda Tesla da, opsiyon listesinde yer alan otonom sürüş seçeneğini listeden kaldırdı.

Tartışmasız dünya çapında sürücüsüz otomobil dediğimizde insanların ilk aklına gelen marka olan Tesla gerek Elon Musk'un bugüne kadar yaptığı PR çalışmaları gerekse SpaceX gibi bir proje ile sürekli gündemde kalabiliyordu. Ancak bu hafta yayınlanan dünyaca ünlü Avrupalı otomotiv güvenlik test firması EuroNCAP tarafından açıklanan rapora göre Tesla'nın otonom sürüş modu yanıltıcı bir özellik olarak açıklama yapıldı.

Model S Üzerinde Test Edilmiş!

Bunun haricinde birçok markanın kullandığı yarı otonom sistemler markalar tarafından tek tek kaldırılmaya başladı. Bu bağlamda Tesla da opsiyon listesinde yer alan otonom sürüş seçeneğini listeden kaldırdı. Yayımlanan rapora göre şerit destek, aktif hız sabitleme sistemleri gibi sistemlerin testleri gerçekleştirilmiş. Model S üzerinde denenmiş ve otomatik pilot isminin “sürücünün gerekli olmadığı bir sistemi ima ettiği” anlaşılmış. Reklam ve pazarlama kanadında Tesla insanlara bu moda geçtiğinde sürücünün müdahale etmesine gerek olmadığı yönünde reklam ve PR çalışmaları yapıyordu. Bu bağlamda bir çok kez otomatik sürüş modunda Tesla araçlarının kaza haberini gördük.

Günümüzde Tesla haricinde birçok marka sürücüsüz sürüş modunu stabil olarak araçlarında çalıştırmaya yönelik yatırımlar ve denemeler yapmakta. Tesla bu konuda dünyada ilk olmanın vereceği imaj ve satışları ile 2017 yılından bu yana çalışmalar yapmaktaydı.

Araç güvenliği konusunda hizmet veren Thatcham isimli ingiliz merkezli şirketin araştırma direktörü Matthew Avery, “Otomobiller, gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip olanlar bile, her zaman direksiyon başında gergin ve dikkatli bir sürücüye ihtiyaç duyuyorlar” açıklamasında bulundu.

PCHOCASI.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.