Tesla, aracını 1 yıl içinde satandan 50 bin dolar ceza alacak

Tesla, aracını 1 yıl içinde satandan 50 bin dolar ceza alacak

Otomotiv devi Tesla, araç satışları için yeni bir karar aldığını duyurdu. Tesla Cybertruck model araba için ilk satışlardan yararlanan müşterilerin bir yıl içinde araçlarını yeniden satmaması şartı koydu.

Tesla'nın hüküm ve koşullarına göre, bu Kasım ayında ilk Tesla Cybertrucks'ı alacak olan müşteriler, ilk yıl boyunca araçlarını yeniden satamayacaklar.

Tesla, Motorlu Araç Sipariş Sözleşmesine yeni kuralları belirleyen 'Sadece Cybertruck İçin' başlıklı bir bölüm ekledi. Bu kısımda "Aracınızın teslim tarihini takip eden ilk yıl içinde aracı satmayacağınızı veya başka bir şekilde satmaya teşebbüs etmeyeceğinizi kabul ediyorsunuz" maddesi dikkat çekiyor.

50 BİN DOLAR CEZA

Maddede ayrıca "Tesla, aracın mülkiyetinin devrini önlemek için ihtiyati tedbir isteyebilir veya sizden 50 bin dolar tutarında tazminat talep edebilir. Tesla ayrıca size gelecekte herhangi bir araç satmayı reddedebilir" ifadelerine yer verildi.

Ancak bir müşterinin Cybertruck'ını satmak için geçerli bir nedeni varsa Tesla bu aracı doğrudan kendi almak istiyor. Şirket orijinal fiyattan "0,25 dolar / mil sürüş, makul aşınma ve yıpranma dahil bası kıstaslar göz önünde bulundurularak geri alma opsiyonu da sunuyor.

Tesla aracı satın almak istemezse, müşterinin aracı başka birine satmasına izin vermeyi kabul edebilir.

Tesla EVs'lerin kullandığı yazılımların çoğunun abonelik modeli göz önüne alındığında, yeniden satış karmaşık olabilir. Fast Company'nin haberine göre, örneğin, aylık 199 dolara kadar maliyeti olan Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) özelliği yeni bir sahibine devredilemiyor.

tesla-cybertruck2.webp

CYBERTRUCK'IN ELEKTRİKLİ KAMYONET PAZARINI SARSMASI BEKLENİYOR

İlk olarak 2019'da duyurulan Cybertruck, Tesla'nın yıllar sonraki ilk yeni ürünü ve elektrikli kamyonet pazarını sarsması bekleniyor. Tesla başlangıçta kamyonetin fiyatının 39.900 dolardan başlayacağını söylemişti, ancak pahalı yapı malzemeleri nedeniyle bundan çok daha pahalı olması muhtemel.

Elon Musk bu yılın başlarında yaptığı bir kazanç çağrısında, elektrikli kamyonun önemli bir nakit akışı sağlayıcı haline gelmesinin bir yıl ila 18 ay alacağını söyledi ve Cybertruck'ın üretiminin 2025 yılına kadar çeyrek milyona ulaşmasını umduğunu ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.