TEMSA’dan Otomotiv Mühendisliği öğrencilerine destek

TEMSA’dan Otomotiv Mühendisliği öğrencilerine destek

TEMSA, kuruluşuna öncülük ettiği Çukurova Üniversitesi TEMSA Otomotiv Mühendisliği’ne desteğini sürdürüyor. TEMSA bu kez üniversite öğrencilerinin tasarımlarını deneyimlemesi amacıyla Otomotiv Mühendisliği Bölümü’ne Opalin model araç verdi.

Çukurova Üniversitesi ve TEMSA işbirliği ile hayata geçen Çukurova Üniversitesi TEMSA Otomotiv Mühendisliği, çalışmalarına hızla devam ediyor. Yenilikçi ve girişimci şirket yapısıyla Türkiye’nin lider otobüs üreticisi haline gelen TEMSA, bu kez de Otomotiv Mühendisliği Bölümü’ne verdiği Opalin araçla desteğini sürdürüyor. Aracın Çukurova Üniversitesi’ne teslim törenine Ç.Ü Rektörü Mustafa Kibar, Ç.Ü Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Kadir Aydın, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, TEMSA Pazarlama ve İnovasyon Müdürü Mert Umut Özkaynak ve Otomotiv Mühendisleri Öğretim Üyeleri katılım sağladı. Törende konuşan TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik “TEMSA olarak sadece araç üretiminde değil, teknolojinin tüm süreçlerinde fark yaratacak çözümler üretmeyi hedefliyoruz. TEMSA, teknolojik işbirlikleriyle rekabette her zaman bir adım önde ve teknolojik alanda lider marka olmayı sürdürmeye odaklanarak çalışmalarını yürütüyor. Aracımızın da bu noktada üniversitedeki öğrenciler için çok büyük bir deneyim olacağını düşünüyoruz. Bu aracın da katkısıyla öğrencilerin tasarımlarının ve yenilikçi çalışmalarının artacağına inanıyoruz” dedi.

temsa-destek.jpg

Öğrenciler tasarımlarını üretim öncesi deneyimleyebilecek

Teknolojiye önem vermekle kalmayıp, bunu yaygınlaştırmaya da çalışan TEMSA’nın teslimini gerçekleştirdiği araç sayesinde Çukurova Üniversitesi mühendislik öğrencileri, artık tasarımlarının üretime geçmeden önceki halini deneyimleme fırsatı bulacak. Söz konusu araç sayesinde otomotiv mühendis adayları TEMSA’nın müşteri ihtiyaçlarına en hızlı cevap veren başarılı bir marka olmasının ardında yatan teknolojiyi de birebir yaşayabilecek. Çukurova Üniversitesi TEMSA Otomotiv Mühendisliği, 2016 yılında düzenlenen törenle açılmıştı. Binada yer alan TEMSA Ar-Ge ve Girişimcilik Odası, öğrencilerin, akademisyenlerin ve TEMSA çalışanlarının buluşma noktası oluyor. Bunun yanı sıra TEMSA Ar-Ge ve Girişimcilik Odası, TEMSA Maker Laboratuvarları’nın uzantısı niteliğini taşıyor. Öğrencilerin bu laboratuvarda yaptığı yazılım ağırlıklı mekatronik ürün odaklı çalışmalar TEMSA’nın geliştirdiği akıllı ve elektrikli araçlarda uygulanıyor.                              

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.