Temmuza kadar 36 bin araca engelli rampası imkansız

Temmuza kadar 36 bin araca engelli rampası imkansız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Minibüsçüler Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Hacı Bekir Gani, minibüsler için engelli rampa zorunluluğu getirildiğini, bunu da tek bir firma ürettiği için bir fiyat dayatması ile karşı karşıya olduklarını belirtti

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Davet geldiği için hepinize teşekkür ediyorum. Hayatımın uzun bir süresinde ben de minibüse bindim. Siz hayatımızın önemli bir parçasısınız. Siz bir kamu hizmeti yapıyorsunuz. Kamu hizmeti yapanların zarar etmemesi lazım. Siyasetçilerin görevi sizlerin önünü açmaktır.

Değerli arkadaşlar 36 bin aracın Temmuz ayı itibarıyla engelli vasıtasına sahip olması gerekiyor. Türkiye'de bunları üretecek firma yok. Bunun ertelenmesi lazım.

Minibüs esnafı bunu değiştirecekse ilk alımda KDV olmaması lazım.

Cezalarla ilgili de, bu kadar ağır cezalar yapılmaz.

Bunları düşünerek bir politika düzenlenmesi gerekiyor.

İçinizden pek çok kişi "CHP entellerin partisidir" diye düşünebilir, "bizim sorunlarımızla ilgilenmez" diye düşünebilir. Biz sizler gibiyiz. Sizin derdinizi çözecek olan insanın, sizin hangi şartlarda kazandığınızı bilmesi lazım. 7-8 saat direksiyon sallamak kolay mı? Oturacaksın sarayda, oradan ahkam keseceksin. Alın teri ile para kazanma kolay değildir.

16 yılda kaç lira faiz ödendi. Dışarda bir grup faiz lobisine 151 milyar 35 milyon dolar ödendi. O cezalar niye kesiliyor. İçerideki faiz lobisine de 697 milyar lira ödendi.

Eğer bir hükümet tefeciye yakayı kaptırmışsa, faturayı siz ödersiniz. Yarın arabaları da elinizden alırlar. Bir kararname ile bunu yapabilirler.

Bu memlekette aradığımız tek şey huzur. Huzurun olmasının yolu, herkesin güven içinde görevini yapması. Herkes çalışacak ve üretecek. Siz hizmet üretiyorsunuz. Çiftçi tarlada buğday üretiyor. Huzur nasıl olur? Ben rahat geçinebiliyorsam memlekette huzur olur. Çiftçi kendini yakıyor mu? Yakıyor. İşsiz kendini yakıyor mu? Yakıyor. Milyarları alan adamın kendisini yaktığını duydunuz mu? Siz faiz, rantiye için çalışıyorsunuz. Alın teri ile para kazanan bir esnaf ne zaman desteklendi?

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum