Tekirdağ'da oksijensiz kalan balıklar su yüzüne çıktı

Tekirdağ'da oksijensiz kalan balıklar su yüzüne çıktı

Sahil dolgu alanında kafeteryaların bulunduğu alanda1 kilometreuzunluğunda sahile vuran binlerce balık su yüzüne çıkarak oksijen almaya çalıştı. Balıkların...

Sahil dolgu alanında kafeteryaların bulunduğu alanda1 kilometreuzunluğunda sahile vuran binlerce balık su yüzüne çıkarak oksijen almaya çalıştı. Balıkların toplu halde su yüzüne çıkması vatandaşlar arasında deprem olacak söylentilerine neden oldu. Deniz yüzeyinde alışılmadık bir görüntü oluşturan balıkların ağızlarını açarak hava almaya çalıştığı görüldü. Denize akan lağım nedeniyle balıkların oksijensiz kaldığını söyleyen bir vatandaş, "Balıklar oksijensiz kaldığı için su üstüne çıkmış. Şu anda o gerçekleşiyor. Toplu intihar edecekler bildiğim kadarıyla. Denize akan lağım nedeniyle balıklar oksijen alamıyor. Temiz alan bırakmadık ki. Balıklar denizde oksijen alamıyor. Denizin her tarafına çöp atıyoruz, her taraf kirli. Hayvanlara yaşam alanı bırakmadık" dedi.

Tekirdağ sahillerinde ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ifade eden bir başka vatandaş ise, "İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Balıklar toplu halde su yüzüne çıkmış durumda. Tahminin suyun oksijensiz kalmasından kaynaklanıyor. Balıklar su yüzüne oksijen almaya çıkıyor. Deniz kirliliğinden kaynaklanıyor olabilir. Manzara bizim için güzel gözükse de balıklar için hiç de hoş değil. Balıklar şuna ölmek üzereler. Hepsi sahile vurmuş durumda" dedi.

Balıkların deprem nedeniyle ısınan deniz suyundan dolayı su yüzüne çıkabileceği söyleyen Ersun Sevsun isimli vatandaş, "İlk defa Tekirdağ'da böyle bir durumla karşılaşıyorum. Niye balıklar su yüzüne çıkıyor bilmiyoruz. Oksijensizlikten mi farklı bir durum mu var bilemiyoruz. Bazı insanlar deprem habersizi olabileceği yönünde yorumlar yapıyor. Deniz tabanındaki suyun ısınmasından dolayı balıkların su yüzüne çıkabileceği yorumları yapılıyor. Fay hattı da yakından geçiyor. Her şey olabilir. Zemindeki suyun ısınmasında su yüzüne çıkıyor olabilirler" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.