'Tek rakibim THY' sloganı oldu

'Tek rakibim THY' sloganı oldu

Otobüs şoförlerinin arabalarının arkasına yazdığı hız tutkusunu belirten 'Tek rakibim THY' sloganı otobüsler umduğunu bulamayınca gerçek oldu. Uçak...

Otobüs şoförlerinin arabalarının arkasına yazdığı hız tutkusunu belirten 'Tek rakibim THY' sloganı otobüsler umduğunu bulamayınca gerçek oldu.

Uçak firmalarının indirimli bilet uygulaması yüzünren  zor günler geçiren İzmir'deki otobüs firmaları, Kurban Bayramı tatilinde de umduğunu bulamadı. Geçen yıllarda Kurban Bayramı tatilinde doğu illerine İzmir'den günde beş altı otobüs kaldıran firmalar, bu bayramda sadece bir otobüs kaldırabildi.

Kurban Bayramı tatilinde aynı sıkıntı İstanbul ve Ankara otogarlarında da yaşandı. Umduklarını bulamadıklarını dile getiren otobüs firması yetkilileri, yolcu sayısında yüzde 60 azalma olduğunu söylüyor.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali (İZOTAŞ) Genel Müdürü Nihat Sağbaşoğlu ise bu bayramda otobüs firmalarının yüzünün gülmediğini söylüyor. Sağbaşoğlu, cuma ve arefe günleri İzmir Otogarı'nda biraz yoğunluk olduğunu ancak bunun bayram süresince ve bayram dönüşü görülmediğini belirtiyor. Uçak firmalarının düzenlediği kampanyalar yüzünden otobüs firmalarının zor günler yaşadığını vurgulayan Sağbaşoğlu, "Cuma ve arefe günkü yoğunluk, o günlere mahsus kaldı. Otobüs firmaları, bayramın diğer günleri normal günlerindeki gibi çalıştı. Uzun mesafeli çalışan firmalardan ek sefer düzenleyen olmadı. Sadece kısa mesafeli yolcu taşıyan otobüsler iş yaptı" diyor.

Kurban Bayramı, yılbaşı ve asker sevkiyatı olmasına rağmen bayram süresince Diyarbakır'a günde sadece bir otobüs kaldırdıklarını dile getiren Öz Diyarbakır yazıhanesi yetkilisi Halis Baydemir, "Önceden bayram tatillerinde günde beş altı otobüs kaldırıyorduk, hattâ ek seferler de koyuyorduk. Bu bayram sadece arefe günü biraz iş vardı. Bayram süresince ve dönüş ise diğer günlerden farklı dedildi. Bizi uçak firmalarının indirimli bilet kampanyaları çok etkiledi. Onlarla rekabet edemiyoruz" diyor.

Uçak firmalarının kampanyaları yüzünden çok zor durumda kaldıklarını belirten Best Van yazıhanesi yetkilisi Caner Sucuk da bu bayramın kendileri için çok kötü geçtiğini söylüyor. Bayramın normal günlerden pek farkı olmadığını aktaran Sucuk, "Firma, normal günde bir otobüs kaldırıyordu, bayramda da bir otobüs kaldırdı. Önceden yetişemiyor, ek sefer koyuyorduk, şimdi otobüsler boş gelip gidiyor. Bu sektörden 2—3 milyon insan ekmek yiyor. Uçak firmalarının düzenlediği ucuz bilet kampanyaları yüzünden zor durumda kalıyoruz" şeklinde konuşuyor.

Metro ve Kamil Koç firmaları yetkilileri de önceki yıllara nazaran bu bayramda yolcu sayısında çok büyük bir düşüş yaşandığını dile getiriyor. Otobüsle seyahat eden yolcu sayısında yüzde 60'lara varan azalma olduğunu aktaran yetkililer, eski günleri mumla aradıklarını ifade ediyor.

Büyük İstanbul Otogarı yetkilileri de, "Bu sene Ramazan ve Kurban bayramları tatillerinde şehirlerarası seyahat eden yolcu sayısında çok azalma oldu. Bunun en büyük sebebi, uçak firmalarının ucuz bilet kampanyaları. Daha önceki bayram tatillerinde otobüslerde boş yer olmuyordu. İnsanlar otogarlarda memleketlerine gidebilmek için günler önceden bilet ayırtıyordu." diye konuşuyor. Uçak firmalarının kampanyaları yüzünden otobüs firmalarının geçmişi arar hale geldiğini dile getiren Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi yetkilileri ise böyle gitmesi durumunda birçok firmanın kontak kapatmak zorunda kalacağını söylüyor.

BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.