Tehlikeli madde taşıma sertifikasını artık TSE verecek

Tehlikeli madde taşıma sertifikasını artık TSE verecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanacak protokolle Türkiye, daha önce yurt dışına...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanacak protokolle Türkiye, daha önce yurt dışına gönderilerek yüksek ücretlerle aldığı onay ve sertifikalardan kurtulmuş olacak.

Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalajların, tankların ve kapların, bir kısım test, sertifikalandırma ve muayenesiyle ilgili iş ve işlemleri artık TSE yapacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla yarın imzalanacak protokolle Türkiye, daha numunelerini yurt dışına göndererek onay ve sertifikalandırma almak için ödediği yüksek ücretlerden kurtulmuş olacak. Böylece taşıma güvenliğinin önemli bir ayağını oluşturan uygun kapların veya ambalajların kullanımı sağlanacak, dışarıya giden kaynaklar ülkede kalacak.

20 milyon liralık yatırım yapılacak

Çalışmalar kapsamında, araçlar, tanklar ve ambalajlar ile taşıma zinciri içinde yer alan başta şoförler olmak üzere tehlikeli maddeleri dolduranlar, paketleyenler, yükleyenler, taşıyanlar, boşaltanlar, etiketleyenler, depolayanlar ve benzeri işlerde çalışanlarla bu faaliyetler uluslararası standart ve kurallara uygun hale getirilecek. 50 yıllık laboratuvar/test merkezi tecrübesine sahip olan TSE, gerekli fiziki ve teknik kapasite ile yetişmiş insan kaynağına sahip bulunuyor. Yetkilendirme kapsamındaki hizmetleri yerine getirmek üzere 1 yıllık süre içinde yaklaşık 20 milyon lira yatırım gerçekleştirecek.

Bakanlık ile işbirliği

TSE, protokol kapsamında olan test, sertifikalandırma ve muayene işlemlerinin büyük bir kısmını kendi tesislerinde yapacak. Ancak kapasitesinin yeterli olmadığı alanlardaki yatırımlarını tamamlayana kadar Bakanlık onayıyla akredite olmuş ulusal ve uluslararası test laboratuarlarıyla işbirliği yaparak onların imkanlarını da kullanabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.