Tavan fiyat uygulaması 3 milyar kaybettirdi'

Tavan fiyat uygulaması 3 milyar kaybettirdi'

Trafik sigortasında uygulanan tavan fiyat uygulamasıyla ilgili bilgi veren Allianz Türkiye CEO'su Somersan Coqui, "Ortalama sigorta primini yüzde 30 civarında aşağı çeken tavan fiyatı uygulamasının sektöre finansal etkisi 3 milyar TL kayıp olacaktır" dedi

Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Aylin Somersan Coqui, ortalama sigorta primini yüzde 30 civarında aşağı çeken trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının tüm sektörü doğrudan etkilediğini belirterek, "Bu düzenlemenin sektöre finansal etkisi 3 milyar TL kayıp olacaktır." dedi.

Aylin Somersan Coqui, bu yıl sektörde yaşanan en önemli gelişmelerden birinin 12 Nisan itibarıyla zorunlu trafik sigortalarına getirilen tavan fiyat uygulaması olduğuna işaret ederek, "Ortalama sigorta primini yüzde 30 civarında aşağı çeken tavan fiyatı uygulaması, tüm sektörü doğrudan etkiledi. Bu düzenlemenin sektöre finansal etkisi 3 milyar TL kayıp olacaktır." dedi.

Temmuz ayında da zorunlu trafik sigortasına "Riskli Sigortalılar Havuzu" modelinin getirildiğini anımsatan Somersan Coqui, şöyle devam etti: "Hasar riski yüksek araçlar ile taksi, minibüs, otobüs gibi araç gruplarındaki prim ve hasarı, sigorta şirketleri arasında paylaştıran bir sistem bu. Primler ve ödenen hasarların yüzde 50’sini sektör oyuncuları eşit paylaşacak, kalan yüzde 50, herhangi bir risk yönetimi yapılmadan, şirketlerin son 3 yıllık pazar paylarına göre hesaplanacak. Allianz Türkiye ve sektör olarak umudumuz, serbest piyasa yolunda çözüm üretilmesi... Mevcut durumun uzun dönem için sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz. İyi sürücü-kötü sürücü ayrımının iyi yapılması ve aktüeryal süreçlerin doğru bir şekilde işlemesinin, iyi sürücünün maliyetinin daha da düşürülmesi ve riskli sürücüler ile araç tiplerinin risklerini azaltmaya odaklanmaları açısından gerekli olduğuna inanıyoruz."

Somersan Coqui, tüketicilerin beklentileri, öncelikleri ve ihtiyaçlarının hızla değiştiğini aktararak, özellikle genç nüfusun, dünyadaki tüm teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bu gelişmelerden anında yararlanmak istediğini, yaşanan bu değişim ve dönüşümün inovatif ürün, çözüm ve hizmetlerin pazara sunulmasını gerekli kıldığını söyledi.

Allianz Türkiye CEO'su Somersan Coqui, İstanbul'da bu yıl yaz aylarında yaşanan sağanak yağışın ardından birçok ev ve arabanın hasar görmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken de, yaşanan bu afetlerin ardından sigorta taleplerinde belirgin bir artışı henüz gözlemlemediklerini kaydetti.

Somersan Coqui, "Bildiğiniz gibi küresel ısınmanın en önemli sonuçlarından biri olarak, dünya genelinde iklime bağlı doğal afetlerde önemli oranda artış yaşanıyor. Allianz Grubu tarafından yayımlanan 2016 Risk Barometresi Araştırması'na göre, Türkiye için en büyük riski, yüzde 55 risk payı ile doğal afetler oluşturuyor. Doğal afetler içinde depremden sonra en çok hasarı da sel veriyor." diye konuştu.

Dolu felaketi sonrasında Allianz Oto Hizmet Projesi kapsamında müşterilerin hasarlarının çok hızlı bir şekilde onarılmasını sağladıklarını belirten Somersan Coqui, İstanbul Maslak’ta yer alan Allianz Oto Hizmet’te, dijital bir araç tarayıcı sistemi kurarak dolu hasarlarının tespit hızını artırdıklarını, yaklaşık 25 kişilik uluslararası bir göçük hasarı tamir ekibinin desteğiyle de tamir sürecini hızlandırdıklarını anlattı.

Kaynak: Dünya

LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.