TAV, 6 aylık kârını yüzde 60 yükseltti

TAV, 6 aylık kârını yüzde 60 yükseltti

  TAV Havalimanları’nın faaliyet gösterdiği havalimanlarındaki toplam yolcu sayısı temmuz ayında yüzde 8 artarak 8.48 milyon oldu. Şirketin aynı...

 

TAV Havalimanları’nın faaliyet gösterdiği havalimanlarındaki toplam yolcu sayısı temmuz ayında yüzde 8 artarak 8.48 milyon oldu.

Şirketin aynı dönemde uluslararası yolcu sayısı yüzde 12 artışla 5.18 milyon olurken, iç hat yolcusu sayısı yüzde 3 artışla 3.3 milyon oldu.

Atatürk Havalimanı’nda şirketin verilerine göre Temmuz ayında toplam yolcu sayısı yüzde 7 artarak 4.86 milyon olurken iç hat yolcu sayısı yüzde 3 artışla 1.62 milyon, dış hat yolcu sayısı yüzde 9 artışla 3.24 milyon oldu.

84 milyon yolcu

Ocak-Temmuz döneminde kümülatif olarak Atatürk Havalimanı’ndaki toplam yolcu sayısı da yüzde 10 artışla 32 milyon oldu.

TAV Havalimanları’ndaki toplam yolcu sayısı Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 53.01 milyona ulaştı.

TAV Havalimanları 2013’te iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçak seferine ve yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet sundu.

TAV, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını işletiyor. Yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha - Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid, Suudi arabistan’ın Medine, Hırvatistan’ın Zagreb havalimanlarında hizmet sunuyor. TAV ayrıca Milas  Bodrum Havalimanı işletme haklarına da sahip bulunuyor.

TAV?Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Türkiye’de 5, Türkiye dışında ise toplam 9 havalimanı işletmesiyle ve servis şirketlerimizle istihdama, ekonomiye ve tanıtıma katkımızı sürdürüyoruz” dedi.

Şener ayrıca, “İlk yarıda yolcu sayımız yüzde 13 büyürken, ciromuz yüzde 3 arttı. Net kârlılıkta yüzde 60’lık artışla 85 milyon euro’ya ulaştık. Kârlılığın artmasının en önemli sebebi inovatif çözümler ve teknolojilerin pratik uygulamalarını kullanarak artırdığımız verimliliktir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.