Taşıt muayene cezasına af geliyor

Taşıt muayene cezasına af geliyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba yasaya 33 madde daha ekleniyor. Verilecek önergelerle, tahsili gecikmiş gümrük vergileri ile...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba yasaya 33 madde daha ekleniyor. Verilecek önergelerle, tahsili gecikmiş gümrük vergileri ile motorlu taşıt muayene cezaları da yapılandırma kapsamına alınacak.

SOMA 'YA BEDELSİZ KONUT

Yeni maddeler, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin mirasçılarına bedelsiz konut yardımının yanı sıra, linyit ve taşkömürü madenlerinde yeraltı işlerinde çalışanların ücret tabanının asgari ücretin iki katından az olmamasını da içeriyor. Ticaret Kanunu'nda ticari işletmelerin pay defterinin elektronik ortamda tutulmasını zorunlu kılabilmesini, münfesih şirketlerin ticaret sicilinden kayıtlarını sildirmeleri için 1 Temmuz'a kadar tanınan süre de yıl sonuna kadar uzatılacak.

DHMİ YURT DIŞINA ÇIKIYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin özel şirketlerle ortak girişim grubu kurup yurtdışı ihalelere katılabilmesinin önü açılıyor. Buna göre DHMİ, devralınmış veya alınacak tesisleri ve bunların yatırım bedellerini sermayesine ekleyebilecek. Kentsel dönüşüm kapsamında belediyelerin üzerine geçen gayrimenkuller haczedilemeyecek, kamulaştırma uzlaşmalarının yargı yoluna gitme koşulları yeniden düzenlenecek.

BELEDİYEYE İKİ MÜJDE

Belediyelerin aleyhine açılan icra takip davalarında tüm taşınır ve taşınmaz mal ve hesaplarına el konulamayacak. Sadece gösterilen mal üzerinde haciz uygulanabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.