Taşımacılıkta Blockchain Birliği büyüyor

Taşımacılıkta Blockchain Birliği büyüyor

Güney Kore’nin önde gelen lojistik firması, Taşımacılıkta Blockchain Birliği (BiTA) bünyesine katıldı. Böylelikle BiTA yeni katılım ile birlikte 400’den fazla üyeye ulaştı.

Taşımacılıkta Blockchain Birliği (BiTA) 2017 yılında küresel nakliye ve lojistik işlerini geliştirmek amacıyla kurulmuştu. Lojistik sektöründe blockchain kullanımını artırmayı hedefleyen BiTA, aynı zamanda bu teknolojinin kullanımı için yeni standartlar oluşturmaya çalışıyor.

Güney Kore merkezli Lotte Global Logistics şirketi, BiTA bünyesine katılan son şirket oldu. Lotte, ithalat ve ihracatta havayolundan demiryoluna kadar geniş bir dağıtım hacmine sahip.

Blockchain ile lojistik şirketlerinin maliyetlerinin azaltılması, akıllı takip sistemi kurulması ve nakliye sürelerinin kısalması hedefleniyor.

Lojistik şirketleri, BiTA bünyesinde toplanarak, blockchain kullanımını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor. FedEX, Uber, UPS, GE Transportation gibi dev şirketlerin yanı sıra, ABD’nin en büyük demiryolu şirketlerinden biri olan NSC de BiTA bünyesinde bulunuyor.

TECHINSIDE.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.