Taşeron işçinin maaşına kamu takibi

Taşeron işçinin maaşına kamu takibi

TAŞERON işçilerin sorunlarıyla ilgili olarak torba kanunda yapılan değişikliklerden sonra kamu ihale mevzuatına da “taşeronun maaş ve izinlerinin takibi”...

TAŞERON işçilerin sorunlarıyla ilgili olarak torba kanunda yapılan değişikliklerden sonra kamu ihale mevzuatına da “taşeronun maaş ve izinlerinin takibi” düzenlemesi girdi. Buna göre taşeron işçinin maaş ve izinleri ihaleyi yapan kamu idareleri tarafından takip edilecek.

Resmi Gazete’de yayınlanan hizmet alımları yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, kamu kurumlarının ihaleyle yaptığı hizmet alımlarında işi yaptıran kurumların görevlendireceği kontrol teşkilatları taşeron firma tarafından istihdam edilen işçilerin ücretlerinin tam ve zamanında ödenip ödenmediğini her ay resen kontrol etmekle ayrıca bu konuda kendisine ulaşan talep ve ihbarları ivedilikle sonuçlandırmakla yükümlü olacak. İdare tarafından gerek resen gerekse de bilgi ve belgelerin incelenmesi neticesinde işçilerin ücretlerinin eksik ödendiğinin tespit edilmesi halinde bu durum yükleniciye bildirilecek ve bordroya bağlaması sağlanacak. Bu bordrolar hakediş raporu ile birlikte ödeme yerine gönderilecek. Aynı zamanda, ücret ve/veya yan ödemelerin, ödenmeyen kısmı yüklenicinin hakedişinden kesilecek ve idare tarafından doğrudan işçinin banka hesabına yatırılacak. Bu husus ayrıca bir tutanağa da bağlanacak.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.