Tarihi gün: Tesla uzaya açılıyor!

Tarihi gün: Tesla uzaya açılıyor!

Dünyanın en güçlü roketi olarak anılan Falcon Heavy'nin test uçuşu bugün yapılacak. Saturn 5'ten bu yana en yüksek taşıma kapasitesine sahip roketin ağırlığı 2 bin 250 ton!

SpaceX'in dünyanın en güçlü roketi olarak bilinen Falcon Heavy modeli bugün uzaya fırlatılacak. 23 katlı rotobun test uçuşu için saat 20:30'da fırlatılması bekleniyor. Roketin içinde Tesla'nın Roadster isimli aracı da olacak. Araç uzaya gönderilen ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Kennedy Uzay İstasyonu'ndan fırlatılacak olan roketi fırlatmak için NASA ile bir kontrat da yapıldı.

‘HEYECAN VERİCİ BİR BAŞARISIZLIK OLABİLİR’

2 bin 250 ton ağırlığındaki roketin fırlatıldıktan sonraki en kritik anı ilk 3 dakika olarak gösteriliyor. Bu sürede roketin seyri yörüngeye oturma durumunu belli ediyor. Musk pazartesi günüyaptığı açıklamada fırlatmayla ilgili olarak, “Bu heyecan verici bir başarı veya heyecan verici bir başarısızlık olacak” diye konuştu.

Roadster'ın içinde maket bir şoför de bulunuyor. Eğer simülasyon uçuşu doğru verileri gösteriyorsa Falcon Heavy NASA'nın 45 yıl önce aya gönderdiği astronotları taşıyan Saturn 5'ten bu yana en yüksek taşıma kapasitesine sahip uzay mekiği olacak. Satun 5'in en son son görevinde 1973 yılında kullanılan istasyondan Falcon Heavy de fırlatılacak.

YENİDEN KULLANILABİLECEK

ekran-resmi-2018-02-06-16.14.04.pngFalcon Heavy'nin her bir fırlatılışı 90 milyon dolara mal oluyor. Rokette kullanılan her üç roket dünyaya inişin ardından tekrar kullanılabilecek.

Sözcü

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.