Taksim'e giriş paralı olacak!

Taksim'e giriş paralı olacak!

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı ‘Dönüşüm Programı’nın 9 maddelik ilk bölümünde yerli üretim, verimlilik ve teknoloji öne çıktı. En büyük...

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı ‘Dönüşüm Programı’nın 9 maddelik ilk bölümünde yerli üretim, verimlilik ve teknoloji öne çıktı. En büyük sürpriz ise ‘verimlilik çerçevesinde’ kent merkezine giren araçlardan alınacak para oldu.

Türkiye ekonomisinin orta gelir tuzağından kurtulması ve ekonomide yeni bir atılım yapabilmesi için uzun süredir üzerinde çalışılan 25 alandaki ekonomik dönüşüm programının reel sektörle ilgili ilk 9’u, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.

Dönüşüm Programı’ndan kent merkezine girecek araçlara ücret sürprizi çıktı. Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’nda yer alan eylem planına göre, kent merkezlerine otomobil girişinin sınırlandırılmasına yönelik uygulamalar başlatılacak.

Büyükşehirlerde kent merkezine araç girişini ücretlendiren pilot Akıllı Ulaşım Sistemleri uygulamaları başlatılacak. 2018 yılı sonuna kadar devreye girecek olan pilot uygulama, Ulaştırma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yürütülecek.

Kent merkezine giremeyecek araçlar için metro istasyon projelerinin tasarımında otoparklar zorunlu hale gelecek. ’Park et-devam et’ sistemi yaygınlaşacak. Bu sistem, Londra gibi bazı büyük metropollerde uzun süredir uygulanıyor

HABERTÜRK

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.