Taksicilerin otogar çilesi sona eriyor

Taksicilerin otogar çilesi sona eriyor

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla şehirlerarası...

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla şehirlerarası otobüs terminalleri girişinde taksilerden 3 lira alınması uygulamasının sonlandırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Anık, yaptığı yazılı açıklamada, ''taksicilerin otogar çilesinin sona erdiğini'' belirterek, konunun çözümünü sağlayan Bakan Yıldırım'a teşekkür etti.

Konunun çözüme kavuşturulmasından taksi esnafının da vatandaşın da büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Anık, esnafın da müşterilerin de bu paranın neden istendiğini anlamakta güçlük çektiklerini, bu nedenle uygulamanın sıkıntıya neden olduğunu ifade etti.

Yeni uygulamaya göre, terminallere giriş çıkış yapan taksilerin 25 dakikayı geçmemek şartıyla herhangi bir ödeme yapmayacaklarını belirten Anık, açıklamasında şunları kaydetti:

''Vatandaşlar çoğu kez otogarın kapısında inerek bavuluyla, valiziyle, yüküyle yürümek zorunda kalıyordu. Taksiciler bu 3 lirayı müşteriden talep ettiğinde müşteri itiraz ediyor ve çoğu kez kavganın eşiğine geliniyordu. Müşteri ya parayı ödeyip içeri giriyor ya da sırtında valizle otogar girişinde iniyordu. Bu manzara artık sona ereceği için çok mutluyuz.''

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.