Taksicilerden Über'in sponsorluğuna tepki

Taksicilerden Über'in sponsorluğuna tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşen 8. Boğaziçi Zirvesi’nde, Uber’in sponsor firma, Genel Müdürü’nün de konuşmacı olarak yer alması taksici esnafını kızdırdı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Eyüp Aksu tarafından sitemize de gönderilen basın duyurusunda şu açıklamalara yer verildi: 

"Değerli Basın Mensubu,

Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleşen 8. Boğaziçi Zirvesi’nde, devletimizin durmadan ceza yazdığı, vergisini vermeyen, T.C. hukukunu hiçe sayarak faaliyetlerine devam eden Uber’in sponsor firma, Genel Müdürü’nün de konuşmacı olarak yer aldığını taksiciler olarak öğrenmiş bulunmaktayız.

Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP-ICP) düzenlediği bu etkinlikte, dünyanın bir çok ülkesinde yasadışı olan, yerel ve ulusal yönetimlerde işbirliğinden kaçarak kendi bildiğini okuma yanlısı olarak hareket etmesinden ötürü faaliyetleri durdurulan bu kurumun Cumhurbaşkanlığı himayesindeki böyle nezih bir organizasyonda yer alması taksici camiasını derinden yaralanmıştır.

Haksız kazanç elde ederek ülkemiz kalkınmasına katkı sağlamayan bu firmanın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dışında bu organizasyona sponsor firma kontenjanından dahil edildiğini düşünmekteyiz.

Buna bağlı olarak Cumhurbaşkanlığımız himayesinde olarak lanse edilen organizasyon biz taksi camiasında, sanki Uber’in de faaliyetlerinin bundan sonra devlet nezdinde yasal görüldüğü ve himaye gördüğü algısı yaratmaktadır.

Konunun hassasiyeti için kamuoyuna saygıyla duyururum.

Eyüp Aksu
İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.