TAİD'den sürücülere hijyen uyarısı

TAİD'den sürücülere hijyen uyarısı

TAİD Başkanı İlhami Eksin, koronavirüs salgını nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği bu günlerde yollarda çalışmak zorunda olan sürücülerin riski en aza indirmek için kabin dezenfeksiyonu uygulamalarını öneriyor.

Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde bazı sektörlerin hayati öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çeken Eksin, insanların evlerine kapandığı bu dönemde gıda, ilaç ve yardım gibi malzemelerinin bir yerden bir yere taşınması işlemlerinin aksamadan devam etmesi için pek çok fedakar insanın görevlerine devam ettiklerini belirtti.

“Hijyene önem verilmeli”

ilhami-eksin-009.jpgTAİD Başkanı İlhami Eksin yaşanan bu süreçte devletimizin her türlü tedbiri aldığını hatırlatarak “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu süreçte pek göz önünde olmayan ama aslında çok önemli işler yapan gizli kahramanlar bulunmakta. Bu süreçte yollarda direksiyon sallayarak çalışmak durumunda olan sürücülerimizin yanısıra bu araçların yollarda gitmesi için her türlü desteği veren satış sonrası çalışanlarının gerek kendi gerekse yakın çevresi ve toplumun sağlığı açısından virüsün yayılmasını önlemek adına kendi tedbirlerini titizlikle uygulamalıdır.” şeklinde konuştu.

‘’Sürücülere ve Satış Satış Sonrası ekiplerine tavsiyeler’’

Bu dönemde servislere gelen araçların dezenfekte edilerek işleme alınmasının önemini belirten Eksin, sürücülerin de araçlarını kullanırken kişisel hijyenin yanısıra özellikle kabinde sürekli ellerini temas ettirdikleri yerlerin temizliklerini yapmalarının öneminin altını çizmektedir.

Eksin aynı zamanda direksiyon simidi, vites kolu, sinyal kolları, kapı açma yerleri, merdiven tutamaçları, torpido gözü açma-kapama kolu, yakıt deposu kapağı, treyler kapı kolları, kabin içi kontrol düğmeleri gibi sürekli temas halinde olunan yerlerin düzenli olarak dezenfekte edilmesinin yaşadığımız salgın sürecinin çok daha kısa sürede atlatılması için önemli olduğuna vurgu yaptı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.