Sürücüsüz otomobilin önündeki tek engel yasal düzenleme

Sürücüsüz otomobilin önündeki tek engel yasal düzenleme

Audi-Bentley-Lamborghini Marka Genel Müdürü Gino Bottaro, yeni modellerdeki sürücü yardım sistemleri ile şoförsüz sürüşün altyapısının tamamlandığının altını çizerek, “Tek engel yasal düzenleme” diye konuştu.

Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeleri otomobile taşıyan otomotiv üreticileri, şoförsüz sürüş testlerine başladı. Alman lüks otomobil üreticisi Audi, satışlarının yüzde 20'sini oluşturan yeni A4'te sürücü yardım sistemlerini bir üst seviyeye taşıdı. Araçta kullanılan akıllı sürüş sistemleri, otomobilde yarının teknolojisi olarak görülen otonom (şoförsüz) sürüşün başlangıcı olarak kabul ediliyor. Yeni A4'ün tanıtımında konuşan Audi-Bentley-Lamborghini Marka Genel Müdürü Gino Bottaro, active cruise kontrol sistemi ile aracın 65 km/saat hıza kadar önündeki araca bağlı olarak durup kalkabildiğini, hatta yandan araba çıkması gibi olağan dışı durumlarda direksiyonu çevirebildiğini söyledi.

Mevcut sistemler sayesinde aracın kendi kendine gidebildiğini aktaran Bottaro, “Audi, yakıdna sürücüsüz bir otomobil ile bir yarış pistinde 250 km/saat hıza ulaşmak için test yapmaya hazırlanıyor. Ancak hali hazırda direksiyondan ellerin çekilmesine müsade etmeyen yasal düzenlemeler var. Haliyle bu teknolojinin önündeki tek engel yasa” dedi.

Markanının Türkiye pazarındaki durumunu da değerlendiren üst yönetici, en gurur duyduğu yeniliğin müşteri sadakatinde ulaştıkları yüzde 75'lik oran olduğunu belirtti. Bu orana Audi'nin küreselde dahi ulaşamadığının altını çizen Gino Bottaro, Türkiye'deki bu başarılarının Audi kullanıcılarının bütün servis işlemlerini internet üzerinden yapabilmelerini sağlayan yazılımdan ve aracını servise getirene yeni araç verilmesine kadar müşteri memnuniyeti altyapısı kurduklarını kaydetti. Gelen araçtan hep bir üst model verdiklerini bildiren Bottaro, bunun için 6 aydan yaşlı olmayan 280 araç bulundurdukları bilgisini verdi. Audi Türkiye küresel yönetim kurulunda bile kullandıkları sistemi tanıtan sunum yapmış. Satış rakamlarında ise bir yıl önce Audi ülkeleri arasında 18. sıradayken 2014 sonunda 13. sıraya yükseldiklerini bu yılın ilk 7 ayında ise ilk 10'a girdiklerini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE, AUDİ'NİN EN BAŞARILI ÜLKESİ
Yeni A4'ü basına tanıtan Audi AG'nin pazarlamadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Axel Strotbek, bu modelin 40 yılda 12 milyon adetten fazla sattığını söyledi. 2015'in Ağustos sonu itibariyle tüm dünyda yüzde 3'ün biraz üzerinde büyüdüklerini belirten Strotbek, Türkiye'nin yüzde 30,5'lik oranla fevkalade gelişim gösterdiğini vurguladı. Rusya ve Çin pazarlarında akıntıya karşı kürek çektiklerini açıklayan yönetim kurulu üyesi, Almanya'da ağustosta 2 haneli büyüdüklerini anlattı.

PERFORMANS ARTARKEN TÜKETİM YÜZDE 21 DÜŞTÜ
Yeni A4'e bir üst segmentin konforunu taşıyan Audi, motor teknolojisindeki gelişim ile aracın performansını yüzde 25 artırmasına rağmen yakıt tüketimini yüzde 21 oranında düşürmüş. 3 litrelik motorla bile 100 kilometredeki tüketim 5 litrenin altına inmiş. 30 farklı sürücü yardım sistemi bulunan modelde kablosuz şarj ünitesinden taşınabilir multimedya tabletleri kadar konfor artırıcı yenilikler düşünülmüş. Almanya'da kasımdan itibaren aracın baz modeli 30 bin 650 Euro'dan satılacak. Bir kaç ay sonrada Türkiye'ye gelecek yeni A4'ün fiyatının 40-45 bin Euro arası olması bekleniyor.
(Zaman)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.