Sürücü odaklı tasarlanan yeni forkliftler

Sürücü odaklı tasarlanan yeni forkliftler

Jungheinrich, Almanya'nın Hannover kentinde 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan intralojistik fuarı CEMAT 2014’te, yeniden tasarlanan...

Jungheinrich, Almanya'nın Hannover kentinde 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan intralojistik fuarı CEMAT 2014’te, yeniden tasarlanan ve yapılandırılan araçlardaki bir dizi yeniliği uluslararası ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Jungheinrich, intralojistik fuarı CEMAT 2014'te yeni forkliftlerini sergileyecek. Jungheinrich’in hidrostatik forkliftlerinin son serisinde mevcut bulunan yenilikler, 4 ve 5 Serisi elektrikli denge ağırlıklı araçlarına da entegre edildi. Jungheinrich Ürün ve Portföy Yönetimi Müdürü Stefan Pfetsch, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Biz sürücülere optimize edilmiş bir iş ortamı sağlamak istiyoruz. Bu amaçla yeniliklerimizi sadece sürüş konusuna indirgemek yerine sürücü odaklı çalışma anlayışını geliştirmek için bütüncül bir yaklaşım gösteriyoruz.” Tüm araçlara, Duo Pilot kontrol ünitesini içeren yeni sürücü kabinindeki teknik yeniliklere, hassas ve duyarlı bir kontrol sağlayan, çoklu ayarlanabilir kol dayama yeri de entegre edildi. Sürücüler böylece yükleme operasyonlarına özel olarak adapte yeni Duo Pilot’u serbestçe yapılandırabilecek. Stefan Pfetsch, her yönden görüş alanı ile kombine, hassas direksiyona sahip araçların yük taşıma oranlarının arttığını da belirtti.

Yeni asansör tasarımı

Zincirler ve hortumların iç tarafta yer aldığı, yeni geliştirilen asansör tasarımı, çevre görüş alanını daha da arttırıyor. Stefan Pfetsch "Bu, sürücüye önceki Jungheinrich forkliftlerde elde edilenden daha mükemmel görüş sağlıyor” dedi. Jungheinrich denge ağırlıklı forkliftlerin yeni nesil sürücü kabini, tamamen yeni bir interaktif sürücü diyalog sistemiyle tamamlandı. Sürüş sırasında, sürücüyü tüm durumlarla ilgili detaylardan gerçek zamanlı olarak haberdar eden çok fonksiyonlu ekran için Pfetsch, “Okunması kolay bir düzende olan ekran sürücüye sadece ilgili ve gerekli bilgileri gösteriyor” dedi. Kontrol paneli, sürücü destek sistemleri gibi opsiyonel modülleri etkinleştirmek için tasarlanan ve serbestçe atanabilir özellikteki fonksiyon tuşları, basit bir navigasyon sistemi yaratıyor.  Sürücü doğrudan istenen modülü seçebiliyor. Pfetsch, bu özelliğin araçların ergonomisini geliştirmeye ek olarak, güvenliği ve verimliliği daha da arttırdığını kaydetti.

Yeni sürücü istasyonunda çalışan geliştiriciler de sürücünün rutin çalışmalarını ergonomik açıdan geliştirmek için pratik detay çözümlerine odaklanmış. Kol dayama yastığının altında yer alan, güç kaynağı ve USB portu barındıran saklama bölmesi de ergonomiyi arttıran örneklerden biri olarak gösteriliyor.

Jungheinrich Lojistik Sistemleri tek birimde

Jungheinrich, bu yılın başında Jungheinrich Lojistiksystem GmbH adı altında yeni lojistik bölümünü faaliyete geçirdi. Merkezi Moosburg’da yer alan bu yeni iştirak, lojistik sistemleri ile depo ve sistem araçları bölümlerini bir araya getiriyor. Satış, finans ve mühendislik bölümlerini içeren Jungheinrich Lojistiksystem GmbH, dünya çapındaki faaliyetlerini Moosburg’daki merkezinden yürütecek. Daha önce Jungheinrich Lojistik Sistemleri Bölüm Başkanı olan Richard Brandstetter, yeni ortaklığın genel müdürlüğünün yanı sıra satış direktörlüğü görevini de üstlendi. Richard Brandstetter, bu yapılanmayla ilgili şunları ifade etti: "Bu adım, bizim lojistik sistemleri uzmanlığımızı pekiştirmek ve intralojistik çözümleri sağlayıcısı olarak pazarda kendimizi daha iyi konumlandırmamız anlamına geliyor." Jungheinrich, lojistik sistemler konusunda talebin küresel bir artış göstereceğini tahmin ederken; Richard Brandstetter ise, "Avrupa'da lojistik çözümler için maliyet optimizasyonu kilit rol oynarken, Asya gibi büyüyen pazarlarda şirketlerin kendi lojistik altyapısının genişletilmesi üzerinde duruluyor” dedi. Brandstetter; şirket olarak sadece Asya pazarında değil, Doğu Avrupa, Yakın Doğu ve Güney Amerika pazarında da güçlü bir büyüme beklediklerini sözlerine ekledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.