Sürat demiryoluna Çinliler talip

Sürat demiryoluna Çinliler talip

34 yıldır hayata geçirilemeyen ve yaklaşık 1 milyar lira harcandıktan sonra projenin 'uygulanabilir' olmadığı gerekçesiyle yarım bırakılan Sürat Demiryolu...

34 yıldır hayata geçirilemeyen ve yaklaşık 1 milyar lira harcandıktan sonra projenin 'uygulanabilir' olmadığı gerekçesiyle yarım bırakılan Sürat Demiryolu Projesi'ne Çinliler talip oldu. Çinli ve TCDD yetkilileri, hat üzerinde yaptıkları ön çalışmayı tamamladı. Çalışmaya göre, hat 350 kilometre hıza uygun şekilde inşa edilebilecek.

 

Proje için Devlet Demiryolları, Çinliler ile işbirliğine giderek detayları Çinli uzmanlarla birlikte incelemeye aldı. Bir yandan da ayrıntılı yer etüdü ve teknik çalışmalar başlatıldı. Çinli ve TCDD yetkililerince saha ve proje üzerinde yapılan ilk incelemeye göre, hattın saatte 350 kilometreye uygun inşa edilebileceği ortaya kondu. Ancak, teknik yönden çalışma halen neticelenmiş değil. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, hat üzerinde yapılması düşünülen 350 kilometrelik süratin yolun her noktasında söz konusu olmayacağını belirtiyor. Yetkililer, Çinlilerin bu projeyi başarması ve hayata geçmesi halinde Ankara'nın da İstanbul'un bir ilçesi gibi olacağına vurgu yaparak, "Bir yolcu, Ankara'dan İstanbul'a, 1 saatten biraz fazla bir zaman içinde ulaşabilecek." dedi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.