Süha & RH Turizm, Continental’i tercih etti

Süha & RH Turizm, Continental’i tercih etti

Kayseri’nin önde gelen yolcu taşıma şirketleri Süha & RH Turizm, dünyanın önde gelen uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental’in lastiklerini kullanarak maliyetleri düşürdü, verimliliği artırdı.

Kayseri’den Türkiye’nin birçok iline yolcu taşımacılığı yapan Süha & RH Turizm, otobüslerinde kullanmaya başladığı Continental’in Conti Hybrid HS3 lastikleri ile km performansını artırırken maliyetleri de düşürdü.

Conti Hybrid HS3’ün arttırılmış sırt kauçuğunun getirdiği dar kanallar ve lastik sırtı hacmindeki artış sayesinde yüksek kilometre performansını ve azalan yakıt tüketimini sağladı. Çift katlı sırt yapısı sayesinde bu lastikler, alt sırt hamurunun yuvarlanma direncinde sağladığı iyileştirme ile üst sırt hamurunun yüksek kilometre performansını bir araya getiriyor. Bu lastiği kullanan araçlar ayrıca, yeni kılcal kanal teknolojisi sayesinde frenleme ve viraj alma esnasında ıslak zeminde yüksek performans da elde etti.Tüm bu özellikleri sayesinde Süha & RH Turizm şoförleri, maliyetlerde tasarruf sağlarken yolcuların güvenliğini de artırdı.

hartwig_kuhn.jpgÖzellikle uzun mesafe yolcu taşımacılığında faaliyet gösteren firmaların zorlu bir rekabet ile karşı karşıya olduğunu belirten Continental Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Hartwig Kühn, “Otobüs firmaları, yolcuları güvenli bir şekilde istedikleri yere ulaştırırken aynı zamanda güvenlikten taviz vermeden maliyetleri de düşürmek istiyor. Bu nedenle bu firmalar için yakıt verimliliği ve yüksek km gibi özellikler en önemli konuların başında geliyor. Tüm bu özellikler Continental’in lastikleri tarafından sağlanabiliyor. Continental olarak yolcu taşımacılığında kullanılan lastiklerimizi geliştirirken güvenlik özelliklerine ek olarak km performansını da dikkate alıyoruz. Conti Hybrid HS3, iyileştirilmiş yuvarlanma direnci, kilometre performansı, ıslak zeminde frenleme ve yol tutuş ile yolcu taşımacılığında yüksek güvenliğin yanı sıra maliyette de ciddi tasarrufu sağlıyor.” dedi.

caglayan-cetin---continental.jpgBaş Şoför Yöneticisi Çağlayan Çetin kullandıkları lastiklerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şehirlerarası yolcu taşımacılığında, hizmet sektörü için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Memnuniyeti artırmak için düzenli olarak araç bakımlarımızı gerçekleştiriyoruz. En büyük giderlerimizin arasında araç lastiklerinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle araçlarımızda kullandığımız lastiklerden en iyi performansı almaya önem veriyoruz. Araçta sürüş güvenliği lastikten başlar, lastik yolu iyi tutarsa güvenlik de artar. Özellikle kış mevsiminde lastiğin yol tutuşu, yolu kavraması, aracı süren kişi için daha büyük bir güven sağlar. Onun için de bizim için en önemli koşul güven veren, olmazsa olmazımız lastiktir. Bu nedenle de filomuzda Continental lastiklerini kullanmayı tercih ediyor, yenileme zamanında araçlarımızı Continental lastikleriyle donatıyoruz.” dedi.

Continental sayesinde ağır tipi altında yolcuları ve aracını böyle kurtardı

4 senedir Continental lastik kullandığını belirten İbrahim Göktepe ise “Araçta sürüş güvenliği sağlayan faktörler içerisinde en önemlisi lastik. Özellikle kış aylarında lastikler daha da önemli. Continental ile 300 bin km civarında yol yaptım. Şu anda bu işi yapmış olan kimi çağırırsanız çağırın bu lastiğin 300 bin kilometrede olduğuna inanmaz. Ama biz bu kilometreyi gerçekleştirdik. Üstelik benim aracım ağır bir araç.” dedi.

İnsan hayatı söz konusu olduğu için lastiğe büyük önem verdiklerini ve kış aylarında lastiklerin çok daha önemli hale geldiğini belirten Göktepe, karlı bir havada başına gelen çarpıcı bir olayı da aktardı:

“Geçen yıl zorlu hava koşullarından dolayı bir tehlike atlattım. Dışarıda fırtına vardı, bu yüzden görüş mesafemiz azaldı ve yol kayganlaşmaya başladı. Hızımı 50 km’ye düşürerek ilerlemeye devam ettim. O gün yaşanan bu olumsuz hava ve yol koşulları nedeniyle üç tane otobüs zor durumda kaldı ve kenara çekmek zorunda kaldılar. Continental sayesinde biz aracımızı hemen toparladık, yolumuza devam ettik. . Kullandığımız lastikler kötü olmuş olsaydı biz de yola devam edemez ve yolcularımızı bekletmek zorunda kalırdık. Lastiklerimiz Continental olduğu için aracı çabuk toparladım. Bu durum gerçekten lastiğimin iyi olmasından kaynaklanıyor. Benim de lastiğim kötü olsaydı benim otobüsüm de kayardı çünkü bu koşullarda yapacak hiçbir şey kalmıyor.”

huseyin-yildirim---continental.jpgÇünkü can taşıyoruz. Bu bizim için çok önemli”

17 senedir uzun yolda araç kullandığını söyleyen Hüseyin Yıldırım ise fren, süspansiyon gibi bakımların yapılmadığı durumda lastikten yeterli verimin alınamayacağını belirterek bakımın önemine dikkat çekti. Yıldırım, “Bu bakımları uyguladıktan sonra lastik performansına bakmak gerekiyor. Biz, bu saydıklarımın hepsini yapmak zorundayız çünkü can taşıyoruz ve bu bizim için çok önemli bir şey.” diyerek şunları ekledi: “Yılda yaklaşık 300 - 350 bin km yol yapıyoruz. Araçta uzun yolda güvenli seyahat edebilmek için lastikler çok önemli. Ancak bu sektörde maliyetler çok yüksek. Bu nedenle maliyeti de düşürmemiz gerekiyor. Örneğin başka bir lastikle 100 bin kilometre yaparken Continental ile 200 bin kilometre yapıyor olmak elbette tercih sebebimiz. Continental lastikleriyle yaklaşık 300 bin kilometre yol yaptım. Güvenli, uzun ömürlü, bir lastik olduğu için Continental’i tercih ediyoruz.”

emir-kucukozdemir---continental-001.jpgYaklaşık 20 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını belirten Emir Küçüközdemir de şu değerlendirmede bulundu: “Lastik performansı bizim için önemli çünkü bu ticari bir araç, çok fazla km. yapıyoruz. Aracımın üzerindeki Continental lastik 140 bin kilometreyi geçti.Bundan önceki taktığım Conti Hybrid HS3 lastikle de 345 bin, aynı lastiği arkaya taktığımda ise 345 binin üzerine 70 bin kilometre yol yaptım. Ben bugüne kadar 300 bin kilometreyi geçen başka hiçbir markaya rastlamadım.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.