Subaru, otomotivdeki tecrübesini helikopter üretimine taşıyor

Subaru, otomotivdeki tecrübesini helikopter üretimine taşıyor

Simetrik Sürekli Dört Çeker yatay yerleşimli Boxer Motor ve EyeSight Önleyici Güvenlik Teknolojisi konularındaki tecrübesiyle dünyanın en güvenli otomobillerini üreten Subaru Corporation, şimdi de Japon Ordusu için yeni bir helikopter üreteceğini açıkladı

SUBARU Corporation, BELL HELICOPTER ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Japonya Kara Kuvvetleri için BELL 412 EPI modeli üzerine geliştirilen SUBARU BELL 412 EPX helikopterlerinin üretimini gerçekleştirecek.

Kara taşıtlarında olduğu kadar hava taşıtlarında da köklü bir geçmişe sahip olan marka, yeni Boeing 777X uçağının ana kanatlarını gövdeye bağlayan Orta Kanat Kesitlerini de üretiyor.

Subaru Corporation ile Bell Helicopter, Japon Kara Kuvvetleri’nin kullandığı ve Bell firması tarafından üretilen askeri amaçlı helikopter UH-1J’nin yerine geçecek yeni helikopter için işbirliğine imza attı. UH-X programı kapsamında BELL 412 EPI modeli temel alarak geliştirilen SUBARU BELL 412EPX modeli üretilecek. Geliştirilen 412EPX zorlu doğa koşullarında Japonya Kara Kuvvetleri’nin (Japan Ground Self Defence Force) en önemli destekçisi olacak.

Subaru Aerospace Company Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Shoichiro Tozuka, “SUBARU BELL 412EPX, BELL ile kurduğumuz ticari ilişkileri geliştirmek için harika bir fırsat sağlayacak. Ayrıca, mevcut UH-1J helikopterinin yerini alacak olan SUBARU BELL 412 EPX’in ilk teslimatlarını da 2022'de gerçekleştireceğiz. Teslim edeceğimiz yeni helikopterler Japonya’nın savunmasında ve afet yardımlarında kullanılacak.”

Subaru Corporation aynı zamanda, Japonya’nın Aichi bölgesindeki Handa şehrinde yer alan Handa Üretim Tesisi'nde büyük boy çift motorlu ticari uçak Boeing 777 ile orta boy ticari uçak Boeing 787'nin orta kanat kutularını ve Japonya Savunma Bakanlığı için deniz devriye uçağı (P-1) ile kargo taşıma uçağının orta kanat kutularını üretiyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.