STS'den filoya 11 çekici daha

STS'den filoya 11 çekici daha

Yeni alımla birlikte STS Uluslararası Nakliyat’ın filosundaki DAF çekici sayısı 61’e ulaşmış oldu. STS Uluslararası Nakliyat CEO’su Yusuf Okurcan’a...

Yeni alımla birlikte STS Uluslararası Nakliyat’ın filosundaki DAF çekici sayısı 61’e ulaşmış oldu. STS Uluslararası Nakliyat CEO’su Yusuf Okurcan’a yeni araçları DAF Tırsan Satış Direktörü Hasan Özbayrak teslim etti.

DAF TIRSAN’ın Hadımköy Tesislerinde gerçekleşen teslimat töreninde konuşan STS Uluslararası Nakliyat CEO’su Yusuf Okurcan, 2007 yılında da 11 DAF çekici aldıklarını hatırlatarak, “İskandinavya’nın en büyük nakliyecisi olma yolundayız. Dolayısıyla vermiş olduğumuz hizmet, müşteri memnuniyeti bizi yatırım yapmaya zorluyor. 2008’in çok kötü bir döneminde bile araç almak zorunda kaldık” dedi.

Sadece İskandinavya hattında çalıştıklarını ve en iyi hizmeti vermek için uğraştıklarını dile getiren Okurcan, “Bu nedenle mecburen büyümeye gidiyoruz. Büyüdükçe de araç alımı çoğalıyor. Biz geçen yılki teslimatta 50’nci DAF aracımızı almıştık. Bugün 61’inci DAF aracımızı alıyoruz. Hedefimiz 100 araca ulaşmak. Ülke ekonomisi elverirse bu yılın sonunda 10 araç daha almayı planlıyoruz” diye konuştu.

Okurcan sektördeki faaliyetlerine 2000 yılında DAF’la başladıklarının altını çizerek, ilk 5 aracı çok zor şartlarda aldıklarını, araçların bir süre gümrükte yattığını kaydetti.  “Bundan sonraki süreçte araç sayımızı artıramasak da araç yenilemesi yapacağız” diyen Okurcan,  “Bizim en eski aracımız 2004 model. Onları elden çıkartıp yenilemeye gideceğiz. Niyetimiz İskandinavya’da tek olmak” dedi.  

Okurcan DAF’ı tercih etme sebeplerini de şu sözlerle açıkladı: DAF bizi 7 yıldır hiç yolda bırakmadı. Çok yol alıyoruz. Bizim bir seferimize karşılık Almanya’ya giden bir araç 2 sefer yapıyor. Gemi bize çok ters düştüğü için gemiyle çalışamıyoruz. Dolayısıyla hep karadan gidiyoruz. DAF’ı tercih etmemizin sebeplerinden birincisi çok dayanıklı olması. 2’nci sebebi de DAF’ın iyi bir aile olması. Tabii ki bunlardan ayrılmak zor.

“Geçiş belgelerinin iadesi nakliyeciye darbedir”

STS Uluslararası Nakliyat CEO’su Yusuf Okurcan 1 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe giren bir uygulamayla, geçiş belgelerinin iadesinin gündeme geldiğini açıkladı. “Aldığımız geçiş belgelerini şimdiye kadar iade etmiyorduk. Belgeyi istediğimiz kadar kullanma şansımız vardı” diyen Okurcan, “Şimdi yeni bir uygulamayla beraber bu belgeleri Kapıkule Ulaştırma Şube Müdürlüğü geri istiyor. Neden geri istendiğini bir türlü anlayamadık. Bu nakliyeciye büyük bir darbedir. Çünkü Macaristan’da geçiş belgesi gidiş-dönüş 560 Euro tutarında” diye konuştu.

 

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.