STG'den balık ekmek ziyafeti

STG'den balık ekmek ziyafeti

Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun kurucuları olan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller...

Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun kurucuları olan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin de destek verdiği “Balık-Ekmek Şenliği”nde LÖSEV’li çocuklar hem balık ekmeğe, hem de eğlenceye doydu.

Lösemi hastalığında erken teşhis ve etkin tedavinin yüzde 90 oranında hastalıkla mücadelede başarı sağladığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, löseminin tedavisinde en önemli destek unsurlarından bir tanesinin moral takviyesi ve iyi beslenme olduğunu bu amaçla LÖSEV ile işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi düşüncesiyle “Balık-Ekmek Şenliği” düzenlediklerini kaydetti.

“Çocuklara moral vermek için oradaydık” diye konuşan İşliel, “Çocukların etkin bir tıbbi tedavinin yanında en büyük ihtiyaçları sevgi, moral ve iyi beslenme. Vücut direnci için sağlıklı beslenme ve düzenli protein ihtiyacını karşılamak son derece önemli. Çocuklar etkinliğe aileleriyle katıldılar, Hayata sarılmak için ailenin sevgisi ve toplumun, okuldaki arkadaşlarının hastalık hakkında bilinçlendirilmesi, toplumun lösemiyi  tedavi edilebilecek bir hastalık olarak bilmesi önemli.  Aileler de son derece memnun kaldılar. Mangalda levrek fileto keyfi yaptık ” diye konuştu.

STG HER AY BİR OKULDA BALIK-EKMEK ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun her ay bir okulda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenleme kararı aldığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, 2010/11 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 6 tane okulda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenlediklerini söyledi.

Balığın zeka gelişimi için çok yararlı bir besin maddesi ve protein kaynağı olduğunu kaydeden İşliel, “Türkiye’de kişibaşı balık tüketimi 8 kg. seviyesinde, Dünya ortalaması 15 kg’dan fazla, en zeki toplumlardan biri olan Japonya’da ise 65 kg. Çocuklarımızın zeki, akıllı çocuklar olabilmesi için haftada en az iki öğün balık tüketmesi gerekiyor. Dünyadaki birçok üniversite de yapılan araştırmaları gösteriyor ki haftada en az 1 kez balık yiyen çocukların IQ oranı yüzde 25 daha üstün. Balık yemeye başlayan ve düzenli olarak haftada 3 kez yiyen çocukların zekası artıyor. Derslerinde daha başarılı oluyorlar. Ayrıca göz sağlığımız içinde çok faydalıdır. Göz bozukluğu olan çocuklar ne kadar çok balık yerlerse o kadar çabuk iyileşme gösterirler” diye konuştu.

Balık-Ekmek Şenlikleri’nde, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyesi firmalardan temin edilen 10 bin adet fileto levrek ve çipura balığı ikram edildi. Ayrıca, balık tüketimini özendirmek için öğrencilere Su Ürünleri Tanıtım Grubu tarafından yaptırılan yapboz, balon, ve “Denizlerimizden Sofralarımıza” isimli balık tarifleri kitapçığı dağıtıldı.

Ayrıca, 2010-11 Eğitim ve Öğretim döneminde 6 okulda 10 bin çocuğa yönelik Balık-Ekmek Şenliği düzenleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticarete bir ölçüde de olsa ivme kazandırmak, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak amacıyla (TÜYSİAD) Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği ile varılan mutabakatla öncelikle Çeşme’de, daha sonra ise Sakız ve Midilli Adalarında “Balık-Ekmek Şenlikleri” düzenleme kararı aldı. Bu etkinliklerin ilk halkası 08 Temmuz 2011 Cuma günü Çeşme  “Cumhuriyet Meydanı’nda, yapıldı. Etkinlik kapsamında, 1.000 kişiye balık-ekmek dağıtılırken, Türk ve Yunan müzikleri çalındı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.