Son 4 günde 3 Türk gemisi, Rusya'da tutuklandı

Son 4 günde 3 Türk gemisi, Rusya'da tutuklandı

Rusya'nın, limanlarına sefer yapan Türk bayraklı gemileri Karadeniz Memorandumu kapsamında PSC denetimlerine sokarak eksik evrak gerekçesiyle tutuklamaya devam ediyor.

Rusya Denizcilik İdaresi'nin Rusya Federasyonu limanlarına sefer yapan Türk bayraklı gemiler ile yabancı bayrakta bulunan Türk bayraklı gemileri, Karadeniz Memorandumu kapsamında PSC denetimlerine sokarak eksik evrak gerekçesiyle tutuklamaya ve seferden men etmeye devam ediyor.

Son 4 gün içerinde Novorossiisk Limanı'na sefer yapan M/V TAYFUN BAYRAKTAR ve M/V SU isimli Türk bayraklı genel kargo gemileri ile Türk şirketinin işlettiği AYDEMIR isimli Mogolistan bayraklı Ro-Ro gemisini Karadeniz Memorandumu kapsamında PSC denetimine tabi tutan Rus Denizcilik İdaresi, bu üç gemi için eksik evrak gerekçesi ile limanda alıkoydu.

Rusya Denizcilik İdaresi, Karadeniz Memorandumu kapsamında son 10 gün içinde 7'si Türk bayraklı 8 gemiyi seferden men ederken, Türk denizcilik idaresi ise mütekabiliyet esasları çerçevesinde Karadeniz Memorandumu kapsamında Samsun Limanı'nda 7, Trabzon Limanı'nda 2 olmak üzere 9 Rusya Federasyonu bayraklı gemiyi PSC denetimleri sonucu tutukladı.
Kaynak: Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.