Şok iddia: Volkswagen delilleri yok ediyor

Şok iddia: Volkswagen delilleri yok ediyor

Emisyon skandalının patlak verdiği geçen senenin Eylül ayından itibaren otomotiv devi Volkswagen'in (VW) ABD'de delilleri yok ettiği öne sürüldü.

Alman medyası alınan bilgiyi, VW'nin eski bilişim teknolojisi çalışanının mahkemeye sunduğu şikayete dayandırıyor. Şikayette eski VW çalışanı, kendisinin 2015 yılında, VW'nin adalet makamlarını engellemesini haberdar etmek istemesiyle işten çıkartıldığını belirtiyor.

11 sayfalık belgede, eski VW çalışanı, eylülde skandalın patlak vermesiyle, VW'nin Michigan merkezinde bilgilerin silinmesini engellemeye çalışmış. Bu şekilde VW'nin ABD merkezi, Amerikan Adalet Bakanlığı'nın tüm rutin silme işlemlerini durdurma düzenlemesini göz ardı ettiği ifade edildi.

'YETERİNCE KAYIT ALANI YOK'
 Bilgi silme işlemlerinin Eylül ayı sonu ve ekim ayının başına kadar devam ettiği belirtilirken, VW, silme işlemlerinin yeterince kayıt alanının olmaması sebebiyle devam ettirdiğini bildirmiş. VW, konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Öte yandan, VW'nin, Almanya’da binlerce kişinin işine son vermeyi planladığı iddia edildi. Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, işten çıkarmaların nedeni maliyetleri azaltmaya ve yeni bir işe alım stratejisi belirlemeye yönelik olacak. Haberde, yeni dönemde şirketin yazılım programcısı ve teknoloji alanında işe alımlar gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi. Kaynaklar, Volkswagen’in 3 bin kişinin işine son vereceğine yönelik söylentilerle ilgili yorum yapmadı.

ALMANYA: ABD SONUCA ULAŞACAKTIR
Alman Federal Ekonomi Bakanlığı ise dev otomobil üreticisi Volkswagen’in, hakkındaki tüm iddiaları temizleyeceğine ve ABD’li yetkililerle emisyon soruşturmasında sonuca ulaşacağına inandıklarını duyurdu.

Kaynak: Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.