"Şoförlerin psikolojisi denetlenmiyor"

"Şoförlerin psikolojisi denetlenmiyor"

SRC, Psikoteknik Kursları Derneği üyeleri, toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin psikoteknik belgesinin olmamasına tepki gösterdi.

Mersin’de faaliyet gösteren SRC, Psikoteknik Kursları Derneği, Mersin’de toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin psikolojisinin yeteri kadar denetlenmediğini öne sürdü. 
Dernek adına açıklama yapan başkan Ferdi Kale, Mersin’de birçok şoförün mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesi ve Psikoteknik belgesinin olmadığını dile getirdi. Tarsus’ta 11 Şubat 2015'te Özgecan Aslan’ı canice katleden Suphi Altındöken’in de mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesinin olmadığını, Psikotekmik belgesinin ise teste sokulmadan verildiğini öne süren Kale, “Özgecanımız gitti, başka canımız gitmesin. Bu belgeleri veren kurumlar denetlensin” diye konuştu.

“SUPHİ TESTE GİRSEYDİ ÖZGECAN YAŞIYOR OLACAKTI”
Yetkililere seslenerek mesleki yeterlilik belgesi SRC belgesinin ve Psikoteknik belgesinin kontrollerinin sıklaştırılmasını isteyen Kale, “Psikoteknik belgesi şahsın refleksini, hal ve hareketlerini ölçüyor. Bu belgeyi almak isteyenler psikolog testinden geçiyor. Eğer Özgecan’ın katili bu teste tabi tutulsaydı psikoteknik belgesi alamayacaktı ve şoförlük yapamacaktı. Emniyetin bize verdiği bilgiye göre, şahsa psikoteknik belgesi verilmiş ama teste tabi tutulduğuna dair bir kayıt yok. Herhangi bir teste tabi tutulmamış, bununla ilgili bir kamera görüntüsü yok. Çünkü test cihazlarında kamera görüntüsünün olması lazım. Yine aynı şekilde ticari araç süren şoförlerin mesleki yeterlilik belgesi olması lazım. Bu belge de sınavla alınıyor ve Suphi sınava girmiş olsaydı bu belgeyi de alamazdı” dedi.

“PSİKOTEKNİK MERKEZLERİ DENETLENMİYOR”
Söz konusu belgelerin illegal yollardan basılıp verildiğini iddia eden Kale, “Bu belgeler şahıslara herhangi bir testten geçirilmeden matbaa basılarak veriliyor. Bunun denetiminin sıklaştırılmasını istiyoruz. Mersin’de 4 tane psikoteknik merkezi var ama bazılarında kamera kaydı yok. Bunun denetimi yapılmıyor. Bunların denetimlerinin yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Soner AYDIN - MERSİN HABERCİ

www.lojiport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.