SOCAR Türkiye'de yeni atama

SOCAR Türkiye'de yeni atama

SOCAR Türkiye’nin Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Direktörlüğü görevine Mehmet Sezgin getirildi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan ve Fransa’da MBA eğitimi alan Sezgin’in 20 yıldan fazla profesyonel tecrübesi bulunuyor.

Petkim, STAR Rafineri, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP), Petkim Rüzgar Enerji Santrali (RES), Bursagaz, Kayserigaz gibi dev şirketleriyle Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olan SOCAR Türkiye’nin Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Mehmet Sezgin oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Sezgin, MBA eğitimini Fransa’da bulunan ve dünyanın önde gelen işletme okullarından biri olan INSEAD’de tamamladı.

20 yıldan fazla profesyonel tecrübesi bulunan Sezgin, bankacılık sektöründe analist olarak başladığı kariyer hayatına, Turkcell’de yatırımcı ilişkileri ve daha sonra iş geliştirme bölümlerinde devam etti.

Garanti Yatırım’da başkan yardımcısı olarak görev alan Sezgin, ardından ABN Amro Bank’ta başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2010 yılında direktör olarak başladığı ÜNLÜ & Co.’da yaklaşık 9 yıl çalışan Sezgin bu şirkette son olarak yönetici direktör pozisyonunu üstlendi.

Sezgin, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin ekonomi alanındaki simgesi olan SOCAR Türkiye’de Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak kariyer hayatına devam edecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.