Siz kahve içip sohbet ederken o yolunu buluyor

Siz kahve içip sohbet ederken o yolunu buluyor

İsviçre firması Rinspeed, elektrikli Tesla Model S'i geliştirerek kendi kendine gidebilen bir otomobil haline getirdi. XchangE adı verilen tam otomatik konsept...

İsviçre firması Rinspeed, elektrikli Tesla Model S'i geliştirerek kendi kendine gidebilen bir otomobil haline getirdi. XchangE adı verilen tam otomatik konsept otomobil, Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

Henüz sadece birkaç detayı açıklanan kendi kendine gidebilen otomobilin en büyük özelliği direksiyonu. Ön tekerleklerle mekanik bağlantısı olmayan yeni direksiyon sistemi sayesinde, XchangE'in direksiyonu kullanılmadığı zaman, gösterge panelinin ortasına sürüklenebiliyor. Bu sayede kabin içerisinde fazladan yer açılıyor. Otomobilin ön koltukları ise 20 farklı konumda ayarlanabiliyor

XchangE'de otomobil kendi kendine giderken sürücü ve yolcunun canının sıkılmaması için oldukça kapsamlı bir teknolojik donanım mevcut. Bu donanımlar TRW, Harman, Georg Fischer ve Evonik gibi büyük firmalar tarafından geliştirilmiş. Hacker saldırılarına karşı koruyucu güvenlik tertibatına da sahip olan LTE destekli sistem, otomobil 120 kilometre hızla giderken sürücü ve yolcuların bile film izlemesine, kitap okumasına, müzik dinlemesine, internette sörf yapmasına ve hatta telekonferans görüşmeleri yapmasına imkan sağlıyor. Otomobilde yolculukların konforunu daha da artırmak amacıyla ön koltuklar arasında espresso makinesi dahi eklenebiliyor.

Dünyanın en teknolojik iç mekanını tasarlayan İsviçre firması direksiyonun arkasındaki cam bir fanusa 70 parçadan oluşan, el yapımı yaklaşık 11 bin dolarlık Carl F. Bucherer Patravi TravelTec saati eklemeyi de ihmal etmemiş.

Otomobile 85 kilowatlık lityum iyon bataryalı Tesla Model S'in elektrikli ünitesi güç veriyor.

Aydın ÖZCANBAZ - Zaman

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.