Şırnak’ta 103 bin kişi uçtu

Şırnak’ta 103 bin kişi uçtu

Şırnak’ta geçen yıl açılışının ardından yoğun ilgiyle karşılaşan Şerafettin Elçi Havalimanı’nın 10 ayda 103 bin 703 yolcuya hizmet verdiği...

Şırnak’ta geçen yıl açılışının ardından yoğun ilgiyle karşılaşan Şerafettin Elçi Havalimanı’nın 10 ayda 103 bin 703 yolcuya hizmet verdiği bildirildi. Şırnak’ın Cizre-İdil karayolu 9. kilometredeki Düzova köyü yakınlarında geçen yıl hizmete giren Şerafettin Elçi Havalimanı, il merkezine 60, Cizre ilçesine 12 kilometre mesafede bulunuyor. 6 bin 600 metrekare kapalı alanıyla, 1 milyon 677 bin metrekare üzerine kurulu uluslararası uçuşa açık havalimanına Şırnaklılar yoğun ilgi gösterdi. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli planlanan havalimanı, terminal, hizmet, güvenlik ve sosyal tesis binası ile kule ve 3 uçaklı apronuyla ulaşımda vazgeçilmezler arasına girdi.

IRAK’TAN GELİYORLAR

Havalimanından, haftanın her günü İstanbul Atatürk Havalimanı’na, haftanın 4 günü ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, talebin artmasıyla Anadolu Jet de Ankara Esenboğa Havalimanı’na haftanın 4 günü karşılıklı sefer düzenleniyor. 15 olan sefer sayısı önümüzdeki günlerde 18’e yükselecek. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Suat Tarini, ilk 10 ay içerisinde Şırnaklılar ve Irak’ın kuzeyinden gelen yolcuların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti. Tarini, yaptıkları istatistiklerde havalimanını tercih edenlerin yüzde 40’ı Irak’ın kuzeyinden gelen yolcular, geriye kalan yüzde 60’ının ise bölge insanı olduğunu söyledi. Geçen yıl 39 bin 703 kişiye hizmet verdiklerini kaydeden Tarini, bu yılın ilk dört ayında ise 64 bin yolcuya ulaşım imkânı sağladıklarını dile getirdi. Tarini, Habur Sınır Kapısı’na yakınlıkları nedeniyle olumlu tepkiler aldıkların kaydetti.

Günübirlik tur talebi var

Çözüm süreciyle bölgeye turist gelmesinin beklendiğini ifade eden Tarini, şöyle devam etti: “Uluslararası seyahat acenteleriyle yaptığımız görüşmelerde, buralara günübirlik turlar düzenlemek istediklerini belirtiyorlar ve havalimanımız hakkında bizden bilgi istiyorlar. Ayrıca hava ambulans uçaklar sayesinde bugüne kadar onlarca can kurtuldu.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.