Siparişler zirveye, treyler üretimi de rekora koşuyor

Siparişler zirveye, treyler üretimi de rekora koşuyor

Siparişlerin birikmesi, treyler üreticilerini yıl boyunca meşgul edecek ve römork üretiminin önemli oranda artmasına neden olacak. Ekim-Aralık sipariş hacmi, ABD'de şimdiye kadarki en yüksek oranlar olarak tarihe geçti.

Aralık ayındaki ön net treyler siparişleri arka arkaya dördüncü ayda 40 bini aştı. Ekim-Aralık hacmi şimdiye kadarki en yüksek hacimler olarak tarihe geçti.

Siparişler, Nisan ayında sıfıra yakın bir düşüşten bu yana keskin bir şekilde yükseldi, çünkü üretimin çoğu COVİD-19'un ilk dalgası nedeniyle durdurulmuştu. (Kaynak: ACT araştırma)

Bununla birlikte, iş ve okul için evde bulunan insanlardan dolayı tüketim mallarına olan talebin artması, navlun oranlarının patlamasına neden oldu. Siparişlerin birikmesi, treyler üreticilerini yıl boyunca meşgul edecek ve  römork üretiminin önemli oranda artmasına neden olacak.

Frigo ve low-bed treylerin yanı sıra, perdeli siparişleri ekim ve kasım aylarında tüm zamanların rekorunu kırdı.

FTR Transportation Intelligence ticari araçlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Don Ake. “İnsanlar aşılandıkça ve istihdam arttıkça üretime devam edilmelidir. Ayrıca, üretim faaliyetlerinin yakında yoğunlaşmasını bekliyorum’’ dedi.

treyler-rekor-tablo.jpgFTR, Aralık ayında ABD’den 41.700 adet ön sipariş bildirdi, Kasım ayının % 6 üzerinde ve yıldan yıla % 155 artış gösterdi. ACT Research, ABD treyler endüstrisi rezervasyonlarını 42.500 net siparişle, Kasım ayından % 7 daha iyi ve bir yıl önceki seviyelerin % 140ın üzerinde tespit etti. 

Ake, "Son dört ay, Ağustos-Kasım 2018'deki sipariş artışına çok benziyor. Bu siparişler, pandemi  sırasında Temmuz ayında düşük bir noktaya geldikten sonra birikmiş  işleri artırdı" açıklamasını yaptı.

ACT ticari araç nakliye analizi ve araştırma direktörü Frank Maly'e göre de, Nisan 2019'dan bu yana en büyük birikmiş iş yükü olan yaklaşık 200.000 römork bu yıl üretilmeyi bekliyor.

Maly, üreticilerin üretimi artırmanın yollarını bulmaya çalışacaklarını belirterek, "Mevcut üretim seviyelerinde, birçok üretici 2021 üretim slotları için tamamen kararlı olacaktır" diye konuştu.

Mehmet Buğra YILMAZ -BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ / LOJİPORT

 KAYNAK: https://www.freightwaves.com/

                 https://www.actresearch.net/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.