Sınıra dezenfeksiyon sistemi

Sınıra dezenfeksiyon sistemi

Sınır kapılarında dezenfeksiyon uygulaması başlıyor. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sınır kapılarında dezenfeksiyon çalışmalarının Kasım’ın...

Sınır kapılarında dezenfeksiyon uygulaması başlıyor. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sınır kapılarında dezenfeksiyon çalışmalarının Kasım’ın ilk haftasında başlayacağını açıkladı.

İl Genel Meclisi toplantısına katılan Vali Şahin, Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında yapılacak uygulama ile küçük araçlardan 5 TL, büyük araçlardan ise 15 TL ücret alınacağını söyledi. Uygulamayı Kasım ayının ilk haftasında hayata geçirmeyi düşündüklerini belirten Vali Şahin, buradan elde edilecek gelirin kent ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Misilleme değil

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep  Zıpkınkurt,  Kapıkule, Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarına  dezenfeksiyon sistemi kurma çalışmalarının Bulgaristan'a karşı bir "misilleme"  olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Zıpkınkurt, sisteminin gerçek anlamda hayvan hastalığına karşı alınan önlemler kapsamında hayata geçirileceğini ifade etti.

Bulgaristan'daki sistem

Bulgaristan'da dezenfeksiyon sistemi, Bulgaristan Gıda Güvenliği  Ajansı'nın kararıyla Kapıkule'den geçen otomobiller için 2011 yılında şap  hastalığına karşı kurulmuştu.

Bulgaristan hazinesini maddi açıdan rahatlattığı için "altın göl"  olarak bilinen ve özel şirketin yürüttüğü uygulama, 2013 yılında "yolsuzluk"  yapıldığı gerekçesiyle kaldırılıp, bu yılın mayıs ayında yeniden uygulamaya sokulmuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.