Siemens, yeni yaratıcı fikirler bekliyor

Siemens, yeni yaratıcı fikirler bekliyor

 Akıllı Şebekeler, mevcut enerji şebekelerinin daha esnek ve akıllı hale gelmesinde önemli bir rol oynuyor. Siemens, dünyada enerji dönüşüm zincirinin...

 Akıllı Şebekeler, mevcut enerji şebekelerinin daha esnek ve akıllı hale gelmesinde önemli bir rol oynuyor. Siemens, dünyada enerji dönüşüm zincirinin tümünü kapsayan dünyanın tek entegre enerji şirketi olarak, kapsamlı Akıllı Şebeke teknolojileriyle enerji sektörünün giderek artan ve karmaşık sorunlarına vizyon getiren akıllı çözümler sağlıyor.
Siemens, düzenlediği Akıllı Şebekeler İnovasyon Yarışması ile akıllı şebekelerin gelişmesine katkıda bulunacak, küresel bir platform oluşturmayı hedefliyor. Yarışmaya katılacak kişiler ise fikirleri ve pazar görüşleriyle bir yandan birbirleriyle rekabet ederken, diğer yandan da tüm dünyadan Akıllı Şebeke uzmanlarının yer aldığı geniş bir toplulukla işbirliği yapabilme şansını yakalayacak.
Sürdürülebilir akıllı şebekeler iş modelleri ve teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan Akıllı Şebekeler İnovasyon Yarışması, iki aşamadan oluşuyor. 13 Nisan - 31 Mayıs tarihlerini kapsayan ilk aşama, yenilikçi fikri olan herkesin başvurusuna açık olacak. Yarışmaya dahil olmak isteyenlerin tek yapması gereken 31 Mayıs tarihine kadar  http://www.siemens.com/smartgridcontestweb adresi üzerinden başvuru yapmak. Yarışmanın üniversitelerin başvurusuna açık olan ikinci aşaması ise, 4 Ekim - 30 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Başarılı fikirler ödüllendiriliyor

Siemens, en iyi beş fikir ve en başarılı projelerin sahiplerine 15.000 Euro para ödülü ve Siemens Akıllı Şebeke uzmanlarıyla Berlin?de gerçekleştirilecek bir atölye çalışmasına katılım olanağı sunuyor. Siemens, üniversitelerin ortak çabalarıyla, katılımcıların fikirlerinin inovasyona dönüştürülmesi için ise 1.000.000 Euro?dan fazla kaynak ayırıyor. Siemens, bu inovasyonların ürün, hizmet ve çözümlere dönüştürülebilmeleri amacıyla önümüzdeki döneme yönelik çok daha büyük yatırımlar yapmayı da planlıyor.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma kuralları için:

www.siemens.com/smartgridcontest

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.