Siemens Hasanbey Lojistik merkezi açıldı

Siemens Hasanbey Lojistik merkezi açıldı

Tüm sinyal ve telekomünikasyon sistemlerini Siemens’in tedarik ettiği, yaklaşık 540.000 m2’lik alanı kaplayan, ray üretimi odaklı Hasanbey Lojistik Merkezi...

Siemens Hasanbey Lojistik merkezi açıldı

Tüm sinyal ve telekomünikasyon sistemlerini Siemens’in tedarik ettiği, yaklaşık 540.000 m2’lik alanı kaplayan, ray üretimi odaklı Hasanbey Lojistik Merkezi faaliyete başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Sakarya’nın Hasanbey köyünde bulunan ve yaklaşık 540.000 m2’lik alanı kaplayan ray üretimi odaklı Hasanbey Lojistik Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Tüm sinyal ve telekomünikasyon sistemlerini Siemens tedarik ettiği yeni lojistik merkezi, yılda 1,4 milyon tonluk ürün hacminin nakliyesini karşılamak üzere tasarlandı. Merkez, 20.000 metrelik yük aktarım rayları ve yaklaşık 6.500 metrelik yükleme-boşaltma alanıyla dikkat çekiyor.

2012 yılında alınan sipariş; sinyal sistemleri, elektronik sinyal kutuları, tren algılama sistemi, LED sinyalleri ve elektrik dağıtım mekanizmalarının tedariki, kurulumu ve hizmete alınması kapsadı. Siemens ayrıca merkezin enerji ve dağıtım sistemleri ile kesintisiz güç kaynağı ekipmanlarını da teslim etti.

Avrupa ve Asya arasında stratejik öneme sahip ulaşım yolları üzerinde bulunan Türkiye, 2023 yılına kadar limanlarının, denizyollarının, karayollarının, demiryollarının ve havalimanlarının genişletilip yaygınlaştırılması için yaklaşık 30 milyar avro tutarında yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Şu an toplam trafikte yüzde 0,85’lik paya sahip olan demiryolu sistemi bu anlamda önemli bir görev üstlenecek. Hasanbey’in örnek alınacağı 11 lojistik merkezinin 2023 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.