SGS, sahaya inecek ve daha  çok nakliyeciye dokunacak

SGS, sahaya inecek ve daha çok nakliyeciye dokunacak

Genel Müdürlük koltuğunu uluslararası nakliyenin tecrübeli ismi Mine Kaya’ya teslim eden SGS Transistnet, yeni atılımlara hazırlanıyor…

SGS TransitNet, yeni kaptanı Mine Kaya ile hizmet alanları, sahalarında ziyaret edip, farklılıklarını birebir anlatarak müşteri sayısını artırmayı hedefliyor.

Lojistik sektöründe görece az olan kadın sayısı giderek artıyor. Ülkemizi ilk kez T1 sistemiyle tanıştıran SGS TransitNet’in Genel Müdürlüğü koltuğunda da temmuz ayından bu yana sektörde birçok alanda kendini kanıtlamış tecrübeli bir kadın oturmaya başladı: Mine Kaya.

SGS TransitNet’in herhangi bir aracı kurum olmadan Avrupa’nın bir çok ülkesinden beyan açma imkanı sağlaması sebebiyle öncelikle tercih edildiğinin altını çizen Kaya, 12 ülkede kendi teminatları; sağladıkları hizmetler ve partnerleri aracılığıyla da 35 ülkede etkin olarak hizmet verdiklerini belirtiyor.

mine-kaya3.jpgKaya, SGS’deki öyküsünün nasıl başladığı ve sürdüğünü de şu sözlerle aktarıyor: “Göreve başladığım Temmuz ayından bu yana öncelikle gerek kendi içimizdeki yapı ve işleyişi, gerekse müşterilerimizin bizlerden neler beklediğini tespit etmek amacıyla oldukça detaylı bir gözlem yaptım ve müşteri ziyaretleri gerçekleştirdim. Halen de buna devam etmekteyim. Hem İstanbul hem de diğer illerdeki müşterilerimize bizzat giderek, onların görüşlerini almaya ve beklentilerini öğrenmeye gayret ediyoruz. Bunun dışında kendi kurumsal yapımız içerisinde bir takım yeni yapılanmalara gittik. Ayrı bir pazarlama bölümümüz var artık. Yine müşterilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunları çözmek, kapanmamış beyanların takibi, mevzuat takip ve değerlendirme vb. gibi işlemleri yapan bir Risk Yönetim Departmanımız ve müşteri merkezimize gelen beyanların incelenmesi, kabulü gibi işlemleri gerçekleştiren Risk –Kontrol Departmanımız oluşturuldu. Buradaki amacımız daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet sunabilmek.

Bunların yanı sıra, sektör medyasında ve fuar etkinliklerinde kullanacağımız ilan ve sloganlarımızı yeniden değerlendirdik. Bizi tanımamış olan yeni müşteri adaylarımıza kendimizi daha iyi anlatmak istiyoruz.

Bunların yanı sıra, Risk Yönetim Departmanımız her an müşterilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunları bizzat ilgili gümrüklerde ve kuruluşlarda çözümlemek adına aktif olarak çalışmaktalar. Yani biz kullanıcılarımızın başından sonuna her an yanında olmaya azami gayreti gösteriyoruz.”

“Uluslararası bir kuruluş olmanın maliyet avantajlarını sunuyoruz”

Türkiye dahil 35 Avrupa ülkesinde hizmet sunma imkanlarının olduğunu belirten Mine Kaya, “12 ülkede SGS olarak yapılanmamız, kullanıcılarımıza herhangi bir aracı kurum olmadan firmalarından beyan açma imkanı sağlıyor. Teminat yelpazemiz çok geniş. Ayrıca ülkelerdeki müşteri merkezlerimiz sayesinde sorunların bu ülkelerde de çözümünü gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla tüm sunduğumuz bu avantajlar nedeniyle uluslararası bir kuruluş olmamız aslında kullanıcılarımız açısından çok önemli bir avantaj. Bu sayede ciddi ölçülerde de maliyet avantajı elde ediyorlar” diyor.

“TIR karnesi kullanan ülkelerde de olacağız”

Her ne kadar uzmanlıkları T1 sistemi olsa da, hala TIR karnesi kullanan bazı ülkelere yönelik çalışmaları da olduğunu kaydeden Mine Kaya, “Bu ülkelere yönelik çalışmalarımızı da bir yandan sürdürmekteyiz. Tabii bu bir süreç ve hemen yarın sonuç almamız mümkün değil. Ama çok geçmeden de farklı hizmet ve farklı ülke imkanlarını da sunacağız” sözleriyle TIR karnesi kullanan ülkeleri de hizmet ağı kapsamına alacaklarına gönderme yaptı.  

SGS’NİN ALMANYA VE İTALYA’DAKİ ÖNE ÇIKAN FARKLILIKLARI

tir-gumruk3.jpg“Almanya’da bizi kullanan 30-70 Euro tasarruf eder”

Diğer hizmet sağlayacıların aksine, SGS TransitNet sisteminin doğrudan Almanya gümrük sistemi ile bağlantısı ve Almanya’da kayıtlı teminatı bulunuyor. Bu sayede isteyen müşteri, hiçbir gümrükçüye veya spedisyona hiçbir hizmet ücreti ödemeden direkt olarak kendileri T1 ve T2 beyanlarını sunabilmekte ve şoförleri, ilgili gümrük idarelerinde işlemleri tamamlayabilmekte.

Bu sayede araç başı 30-40 EUR’dan başlayıp aracın çok parsiyel olduğu durumlarda Ex1 sayısına bağlı olarak 30 – 70 EUR’lara yaklaşan tasarruflar yapabildiğinin altını çizen Mine Kaya, “Bu şekilde kendi beyanlarını açmak için organize olamayan müşterilerimiz ise, Almanya’daki partner ağımızı kullanarak T2 beyanlarını ücret karşılığı hazırlattırabilmektedir. SGS TransitNet sisteminden Almanya’nın tüm gümrük idarelerinde T2 sunulabilmekte ve sadece bir kaç gümrük idaresi ile kısıtlı kalınmamaktadır. Hatta Türkiye’den Almanya’ya ihracat taşıması yapan parsiyel araçlar da Türkiye’den Almanya SGS TransitNet sisteminde açtıkları T1 beyanını Suben veya Salzburg’ta kapattıktan sonra araçta kalan eşya için Alman T1’ini de ek bir ücret ödemeden yine SGS TransitNet sistemi üzerinden açarak yollarına devam edebilmektedir” açıklamasını yaptı.

italya-gumrugu.jpgİtalya gümrüklerine sunduğumuz beyanlar otomatik serbest kalacak

İtalya’da da yine SGS TransitNet sisteminin doğrudan İtalya Gümrük sistemi ile bağlantısı ve İtalya’da kayıtlı teminatı bulunduğunu ifade eden SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, “Bu sayede İtalya’nın tüm gümrük idarelerine beyan sunulabilmektedir. Almanya’nın aksine İtalya’da gümrük idarelerinde bir gümrük firması ile işlem yapılması gerekiyor. Bu amaçla Trieste, Fernetti, Prosecco, Ancona gibi noktalarda SGS TransitNet’in partner ağı kullanılabiliyor. Son bir kaç haftadır denemelerini sürdürdüğümüz yeni bir basitleştirmeyi yakın zamanda devreye almayı ve tüm müşterilerimizin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Bu yeni prosedüre göre İtalyan gümrüklerine sunulacak T1/T2 beyanları kırmızı hatta düşmediği sürece otomatik olarak tesicl olacak ve serbest kalacak. Bu sayede gümrüğün mesai saatleri dışında ve hafta sonları da beyan tesil edilebilecek. Özellikle Trieste’de gerek ülkemize ithalat gerekse de ülkemizden Ihracat taşıması yapan araçların T1/T2 beyanları için büyük kolaylık sağlanmış olacak. Billitz ile birlikte açtığımız Fernetti’deki (Samer ile aynı ofis içerisinde) yeni ofisimiz sayesinde ise evraklarını almakta sorun yaşayan müşterilerimizin evrakları alınacak ve beyanları araç Trieste limanına giriş yapana kadar geçecek sürede açılabilecek” diye konuştu. 

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.