Seyfe Gölü'nde petrol umudu

Seyfe Gölü'nde petrol umudu

Özellikle kuş cenneti olarak bilinen Seyfe Gölü çevresine kuyu açılması için bölgedeki çalışmaların son hız devam ettiği belirtildi.TPAO, özellikle...

Özellikle kuş cenneti olarak bilinen Seyfe Gölü çevresine kuyu açılması için bölgedeki çalışmaların son hız devam ettiği belirtildi.

TPAO, özellikle yer altı sıcak suyun anavatanı olarak bilinen Kırşehir'de Mucur ilçesi ile Seyfe gölüne yakın hazineye ait arazilerde çalışma yapıyor. Arama Daire Başkanlığı ilk defa 2008 yılında 400 kilometre, 2009 yılında da 265 kilometre uzunluğunda 2 boyutlu toplam 15 adet sismik hat açmıştı. Yapılan ölçümlerde petrole rastlayan ekipleri havaların düzelmesiyle beraber petrolün daha verimli olduğunu görmek için kuyuların açılmasına başlayacak.

İKİ AYRI SONDAJ VURULACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, TPAO'nun 2011 yılı içerisinde Seyfe Gölü yakınına iki ayrı petrol sondajı vurulacağını söyledi.

Ekiplerin baharla birlikte çalışmaya başlayacağını belirten Arslan şunları söyledi: "TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal ile Genel Müdür Yardımcımız Murat Altıparmak'ın talimatları doğrultusunda Arama Daire Başkanlığı ilk defa 2008 yılında 400 km, 2009 yılında da 265 km uzunluğunda 2 boyutlu toplam 15 adet sismik hat açarak değerlendirmelerini tamamladılar. Buna ilaveten 2010 yılında da saha çalışmalarını devam ettirerek 16 ekip jeoloji çalışması yaptılar. Bu çalışmalar neticesinde Mucur ilçemizin Seyfe civarında 3000 metre derinliğinde SEYFE-1 kuyusunun açılmasına karar verdiler."

Kuyu lokasyonun kamulaştırma işlemleri tamamlandığını ifade eden Mikail Arslan, "Yolun ve lokasyonun beton yapım işlemlerinin tamamlanmasını müteakip birkaç ay sonra kuyunun kazılmasına başlanması planlanmaktadır. Bu çalışmalar hem Mucurumuz hem de Kırşehirimiz ve ülkemiz için çok önemli çalışmalar. O nedenle bundan sonraki süreçte de konuyu yakından takip edeceğim. İnşallah sonucu umutla bekliyoruz" dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.