Zorunlu Trafik Sigortası değişiklikleri yürürlükte

Zorunlu trafik sigortası, Kanal İstanbul gibi düzenlemeleri kapsayan 'Torba Kanun', Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 15 bin polis alınması ile ilgili konularda düzenlemeler içeren 6704 sayılı "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yürürlüğe girdi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 6704 sayılı "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a göre, yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasında, hane içindeki kişi başına düşen milli gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisi ile eşinin gelir tutarının hesaplanması suretiyle muhtaç olup olmadığına karar verilecek.

- Yaşlı aylığından yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına geçişlere ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplamasında, tüm engelli aylıklarında geçerli olan hane içerisinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı dikkate alınacak.

Zorunlu trafik sigortası

- Zorunlu trafik sigortasında, hak sahibinin kendi kusuruna denk gelen tazminat talepleri kapsam dışı kalacak.

Yeni yasa 'trafik'te neleri değiştirdi?

Milyonları ilgilendiren Torba Yasa’daki en önemli maddelerinden biri toplumda mağduriyet yaratan trafik sigortasındaki düzenlemeler olmuştu. Bugüne kadar vefat tazminatının hesaplanmasında kanunla sınırları çizilmiş belli bir standart olmadığından mahkemeler, kişiden kişiye değişen tutarlarda tazminatlara hükmediyor, sigorta şirketleri de bunları ödemek zorunda kalıyordu. İşte bu durum, trafik sigortasında bugünkü fiyat artışlarının temel nedeniydi. Yeni düzenleme ile Hazine, standart bir hesaplama yöntemi belirleyip, açıklayacak ve sigorta şirketleri kime, ne kadar vefat tazminatı ödeyeceğini, kişiler de sigortadan ne kadar tazminat alacağını bilecek. Artık sigortacılar, kusurlu sürücülere tazminat ödemeyecek. Ayrıca trafik kazalarında zarar görenler, zararını tazmin etmek için mahkeme yerine önce sigorta şirketine müracaat edecek.

- "Kanal İstanbul Projesi"nin yasal alt yapısı oluşturulacak. İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen sosyal yardımlardan yararlanan kişileri istihdam eden iş verenlere sigorta primi desteği verilecek.

- İstanbul'un Avrupa Yakası Proje Alanları içerisinde yer alan mera, yaylak ve kışlak gibi orta mallarının vasıfları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca resen kaldırılacak ve bu taşınmazlar Hazine adına tescil edilecek.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Financial Times: Çinli markalar limanları otoparkları gibi kullanıyor
Otomotivin satış ve iletişimdeki gladyatörleri belli oldu
Ford zirvede: İşte ilk 100 ihracatçı
Lojiport’un bir kardeşi daha oldu: OTOPODYUM.COM.TR
Toyota Türkiye’ye “En Mutlu İşyeri” Ödülü