Yolcu uçağı kaçırıldı, korsanın elinde bomba var

Libya'da iç hatlar seferi yapan bir uçak kaçırılarak Malta'ya indirildi. Afriqiyah Havayolları'na ait uçakta 118 yolcu bulunuyor. Sebha-Trablus seferini yapan uçak için güvenlik güçleri teyakkuzda. Uçağı kaçıranlardan birinin elinde el bombası var.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, Twitter'da "Kaçırılma ihtimaliyle Malta’ya yönlendirilen Libya iç hat uçuşu hakkında bilgilendirildim. Güvenlik ve acil durum ekiplerimiz teyakkuzda" yazdı.

Malta basını korsanların Kaddafi yanlısı olduğunu iddia ediyor. Ancak henüz korsanların talepleri net olarak bilinmiyor. Emniyet yetkilileri, Malta'da havaalanında bekleyen uçağın etrafında güvenlik önlemleri almış durumda.

Reuters, Afriqiyah havayollarına ait A320 model uçağın etrafında özel tim askerlerinin olduğunu duyurdu. Şu ana kadar uçağa yönelik herhangi bir operasyon düzenlenmedi.

Olayın ardından havaalanındaki tüm uçuşlar iptal edildi. Malta’ya inmesi planlanan bazı uçakların ise İtalya’nın Sicilya adasına yönlendirildiği açıklandı. Uçakta 82 erkek 28 kadın ve bir çocuk olmak üzere 111 yolcu ve 7 mürettebat bulunduğu açıklandı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

FedEx, Türkiye üzerinden haftada 5 yeni uçuş başlattı
Riyadh Air, Hava Kargo Sektörüne Girdi
Sabiha Gökçen Havalimanı stratejik bir başarıya imza attı
Çin'in insansız kargo uçağı 1.800 km uçtu
Corendon Airlines ve sonnenklar.TV güçlerini birleştirdi