Yıldız holding G2M'i satın aldı!

Murat Ülker satın alma girişimlerine bir yenisini daha ekledi.Yıldız Holding girişim sermayesi Actera Özel Sermaye Fonu'unun ev dışı tüketim sektöründe...

Murat Ülker satın alma girişimlerine bir yenisini daha ekledi.Yıldız Holding girişim sermayesi Actera Özel Sermaye Fonu'unun ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren G2M'deki yüzde 64 payını aldı.

Holding ile Actera arasındaki anlaşmaya göre, şirketin elindeki yüzde 64’lük hisse Rekabet Kurulu Kararı’nın ardından Yıldız Holding’e geçecek. G2M’nin kurucu ortaklarından Melih Şahinöz şirket ortağı olarak görevine devam edecek. Son yıllarda dünyada en hızlı büyüyen pazarların başında  ev dışı tüketim sektörünün geldiğine işaret eden Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, “Türkiye’de de benzer bir performans gösteriyor. G2M Türkiye pazarının bu alandaki önemli oyuncularından biri. Her biri kendi alanında güçlü markalarla ve tedarikçilerle uzun yıllara dayanan sağlam ticari ilişkileri var. Satın alım sonrasında da aynı çalışma sistemi devam edecek” diye konuştu.

CİRO İKİYE KATLANACAK

Yıldız Holding’in geleneksel kanala Horizon ve Hüner Pazarlama, modern kanala ise Pasifik ve Teközel şirketleri ile ulaştığını kaydeden Serdengeçti, “Ev dışı tüketimde ise Eksper Gıda ve Marsa şirketlerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 10 binden fazla ürünü ve 17 bin kayıtlı müşterisi bulunan G2M, bu özellikleriyle Yıldız Holding’in ev dışı tüketim satış ve dağıtım zincirinin üçüncü ve önemli bir halkası olacak. Yıldız Holding, G2M’yi yeni bir kanala açılımı sağlayan bir portföy şirketi olarak konumlayacak ve şirket Yıldız Holding çatısı altında bağımsız olarak varlığını sürdürmeye devam edecek. Yerli ve yabancı pek çok tedarikçi ve marka ile çalışan G2M’nin tedarik zinciri ve ürün portföyü mevcut şekliyle Yıldız Holding ile güçlenerek yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı. Yıldız Holding CFO’su Cem Karakaş ise, “2014 yılında 600 milyon TL konsolide ciro yapan G2M ile beraber Yıldız Holding EDT cirosu yaklaşık ikiye katlanacak” dedi.

SEBZEDEN TEMİZLİĞE

Sektörün en eski şirketlerinden olan G2M,  1981 yılından bu yana otel, restoran, yemek şirketleri gibi ev dışı tüketim noktalarının gıda, sarf ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılıyor. G2M’nin, Türkiye genelinde 70 ilde toplam 45 bin metrekare alanlı 11 dağıtım merkezi bulunuyor.

Taner ATLATIRLAR - LOJİPORT

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Firmalar-dernekler Haberleri

LİKİTDER’in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi
Ford Otosan Ekosistemdeki Liderliğini Sürdürüyor
Scania, kurduğu laboratuvarda geleceğin teknisyenlerini yetiştirecek
Olof Persson, Iveco Group’un yeni CEO’su olacak
Otomotiv ana sanayinin ilk Türk kadın CEO'su TEMSA'da göreve geliyor