Uçak AVM'nin üstüne düştü!

Avustralya'nın Melbourne kentinde, mürettebat dahil 5 kişiyi taşıyan bir uçak kalkıştan kısa süre sonra yakınlardaki alışveriş merkezinin deposuna düştü.

Avustralya'nın Melbourne kentinde, Essendon Havalimanı'ndan kalktıktan sonra bir mağaza deposunun üstüne düşen küçük uçakta bulunan 5 kişi hayatını kaybetti. Bölgeyi güvenlik çemberine alan ve otoyolu trafiğe kapatan Victoria polisi, uçaktaki 5 kişinin öldüğünü duyurdu. Düşen uçakta bulunan 4 yolcunun ABD vatandaşı olduğu, bu kişilerin, golf oynamak üzere King Island'a gitmek için uçağı kiraladığı öğrenildi. Melbourne'un en yoğun alışveriş merkezlerinden DFO'nun kaza sırasında açık olmamasının muhtemel bir faciayı önlediği ifade edildi.

"Son 30 yıldaki en önemli kaza"

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, bunun son 30 yılda yaşadıkları en önemli sivil havacılık kazası olduğunu belirterek, düşen uçakta bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı. İlk belirlemelere göre, motor arızası nedeniyle meydana geldiği açıklanan kazaya ilişkin soruşturma sürüyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Avrupa Birliği Adalet Divanı, "havada kartel" cezalarını onadı
Havacılıkta 'DropShip' dönemi
THY, 100 Bin Çalışanının Fotoğrafıyla Giydirdiği 500. Uçağını Tanıttı
Türk Hava Yolları’ndan Vizesiz Avrupa Rotalarına Özel Kampanya
FedEx, Türkiye üzerinden haftada 5 yeni uçuş başlattı