UBAK belgeleri bildiğiniz gibi...!

UBAK Belgeleri lojistik sektörünün kanayan yarası olmaya devam ediyor. Yetersiz kalan UBAK belgelerinde bıçak kemiğe dayanmış durumda.

Sektör temsilcileri, üye ülkelere tanınan kota dâhilinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından firmalara her yılın başında tahsis edilen ve üye ülkeler arasında gerçekleştirilen taşımalarda kullanılan izin belgesi olan UBAK belgelerindeki yetersizlik nedeniyle de sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’de yaklaşık 35 bin aracın Avrupa’ya çalıştığını, Türkiye’de toplam 65 bin civarında uluslararası taşımacılık yapan araç bulunduğunu belirten sektör temsilcileri, gelen UBAK defteri sayısının ise 2 bin 500 adet olduğunu ve her ülkede geçerliliği olmadığını savunuyor.

YETERSİZ UBAK BELGELERİ

Yetersiz UBAK Belgeleri'nin sektörü zora soktuğunu ve sektördeki işleri olumsuz yönde etkilediğini ifade eden sektör temsilcileri yetersiz UBAK belgeleri ile taşımacılık ve nakliye yapılamayacağının da altını özenle çiziyorlar.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

“Otelini sattı, zorda” iddiasına Çobantur’dan yanıt
Japon lojistik şirketi sürücülere coin ile ödeme yapacak
Ticaret Bakanlığı’ndan lojistik sektörüne doping destekleri
DEİK Lojistik İş Konseyi ve Çin Heyetinden Edirne Kolay Transit Merkezi'ne Ziyaret
Uzun vadeli kontratlar bitti; navlun artık saat başı belirleniyor